LOGO1


Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Kommotirio akribo00Κατά την προσωπική μου άποψη το να ακούγεται για κάποιον επαγγελματία ότι είναι "ακριβός" δεν είναι ότι καλύτερο θα μπορούσε να του συμβεί.

Kommotirio akribo2
Οι εποχές μας είναι πολύ δύσκολες και κάποιοι από εμάς δεν πλησιάζουμε καν έναν επαγγελματία, οποιουδήποτε αντικείμενου, ακόμα και κατάστημα ρούχων π.χ. γιατί έχει φήμη του πολύ ακριβού.
Η φήμη αυτή μπορεί να βγήκε γιατί κάποιος επισκέφτηκε τον επαγγελματία- κατάστημα και για να "υπερηφανευτεί?!" διακριτικά το ποσό που έδωσε , πέταξε και στο τέλος το "είναι ακριβός/-ή/-ό", αφού επωφελήθηκε βεβαίως τις ιδανικές υπηρεσίες για τον εαυτό του.
Επίσης μια τέτοια φήμη μπορεί να βγει πολύ εύκολα και στην παρακάτω περίπτωση που θα σας αναφέρω.
Εκεί είναι η άλλη όψη του νομίσματος, είναι η περίπτωση του... βλέπω κάτι όμορφο και επειδή είναι όμορφο και λαμπερό δεν είναι για μένα. Δυστυχώς όμως δε σταματάει εκεί γιατί πολλές θα μιλήσουμε στους γύρω μας γι αυτό το όμορφο και λαμπερό και στο τέλος θα πούμε ότι είναι και πολύ ακριβό. Όπου σε αυτή την περίπτωση δεν είναι και η αλήθεια. Επειδή δεν έχουμε προσωπική εμπειρία και ούτε καν έχουμε ενημερωθεί για τις τιμές των υπηρεσιών - πραγμάτων. Η κοινοποίηση όμως προς το όνομα του επαγγελματία ότι είναι ακριβός-ή, έχει γίνει, με αποτέλεσμα να αποτρέπει ένα μεγάλο μέρος του κόσμου να έρθει σε επαφή με τους εκάστοτε επαγγελματίες!
Kommotirio akribo3
Κάπου εδώ θα ήθελα επίσης να αναφέρω πως το ακριβό είναι μια σχετική έννοια, με πάρα πολλές παραμέτρους και γι αυτό το λόγο θα μιλήσω μόνο σκεπτόμενη το δικό μου κομμάτι σε αυτή την περίπτωση. Το κομμάτι ενός Επαγγελματία – Καταστηματάρχη Κομμωτή.
Πολλοί κομμωτές έχουμε επιλέξει ως άνθρωποι και ως επαγγελματίες να είμαστε νομοταγείς πολίτες, να μην κάνουμε μαύρη εργασία και να απασχολούμε προσωπικό- μείωση της ανεργίας (ώστε να έχουμε βοήθεια στο χώρο μας, παράλληλα όμως στηρίζονται κάποιες οικογένειες) με όλες τις νόμιμες παροχές που ορίζει το κράτος σε μισθούς, δώρα, ΙΚΑ και άδειες. Προσπαθούμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που εκτιμά την εργασία μας προσφέροντας και κάποιες έξτρα παροχές που τις περισσότερες των περιπτώσεων τις παρέχουμε ως δώρο, στους πελάτες μας. Όπως ο καφές, το μασάζ κατά τη διάρκεια του λουσίματος , δωρεάν WiFi στο χώρο, ακόμα και περιοδικά τύπου gossip.
Kommotirio akribo4
ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ: Έχουμε επιλέξει για τα καταστήματα μας κάποιες από τις καλύτερες εταιρίες της αγοράς όπου το κάθε τους προϊόν να έχει πιστοποίηση ISO ώστε να μην προκαλούν προβλήματα στην υγεία των εργαζομένων, των πελατών και να έχουν όσο το δυνατό καλύτερα αποτελέσματα σε συνδυασμό με τη σωστή κρίση του κομμωτή.
Όταν λοιπόν μετά από όλα αυτά που προανέφερα το κόστος μόνο για τα προϊόντα που επιλέξαμε να έχουμε στο χώρο μας είναι στα 2/3 και μόνο το 1/3 μοιράζεται με αξιοπρέπεια στο προσωπικό, στον εργοδότη και στις λοιπές ανάγκες του κομμωτηρίου παρακαλώ ας οριστεί απ τον καθένα χωριστά η έννοια του ακριβού!
Θα ήθελα να σημειώσω πως δεν ανέφερα κάτι για την παροχή των Κομμωτών γιατί το πόσο κοστολογεί ο καθένας την προσωπική του δουλειά είναι όντως υποκειμενικό. Το να επιλέγει όμως για τους πελάτες τους τα καλύτερα προϊόντα της αγοράς από τα σαμπουάν που ακουμπάνε την επιδερμίδα και τα μαλλιά των πελατών, τα χέρια των ανθρώπων που λούζουν επί ώρες μέσα σε κάθε μέρα ως την πιο επικίνδυνη εργασία που είναι το ντεκαπάζ , η ισιωτική και η περμανάντ, αυτό είναι απόλυτα αντικείμενο. Δεν γίνεται ένα προϊόν με όλα τα iso και με όσο γίνεται λιγότερες βλαβερές ουσίες για την υγεία εργαζομένων και πελατών και παράλληλα με τις καλύτερες επιδόσεις της αγοράς να μην είναι ακριβό!
Kommotirio akribo5
Όπως ξεκίνησα το άρθρο μου έτσι και θα το τελειώσω με την προσωπική μου πάντα άποψη ότι είναι πιο θεμιτό, ειλικρινές, ευγενές τίμιο και δίκαιο να ακούγεται για κάποιον επαγγελματία ότι είναι ΕΚΛΕΚΤΙΚΌΣ πάρα ακριβός!
Στις μέρες μας το εκλεκτό είναι κάτι που σπανίζει και πάντα ελκύει ενώ το ακριβός είναι μια λέξη που μας αγγίζει αρνητικά.
Kommotirio akribo6