LOGO1


Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Pseutikes eikones00

Pseutikes eikones0Είναι πλέον κοινά αποδεκτό, ότι τα τελευταία χρόνια που διανύουμε, η προβολή στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης (Facebook, Instagram, Twitter κλπ) παρουσιάζει ακμάζουσα πορεία.

Pseutikes eikones2Βλέπουμε ξεκάθαρα λοιπόν πως ζούμε με έντονο τρόπο στην εποχή της εικόνας, μια εποχή όμως, η οποία δείχνει να ταυτίζεται περισσότερο με την αναγνωρισιμότητα παρά με την πραγματική και ουσιαστική αξία της.

Όπως σε όλους τους εργασιακούς τομείς, έτσι και στον χώρο του Barbering, βλέπουμε να επιχειρείται μια συνεχής και έντονη προσπάθεια από τους περισσότερους επαγγελματίες του χώρου, να  προωθήσουν την τέχνη τους, προβάλλοντας μέρος της δουλείας τους μέσω των προαναφερθέντων μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Αξίζει να θυμόμαστε το ρητό: Μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις,  πολλές φορές δε ίσως και με ακόμη περισσότερες!

Pseutikes eikones3Πάραυτα όμως κάνει συχνά πλέον το φαινόμενο της υπερβολής, εγείροντας πολύ σημαντικά και καίρια ερωτήματα:

  • Ποιον στα αλήθεια θέλουμε να εντυπωσιάσουμε τους πελάτες μας ή τους συναδέλφους μας;
  • Θέλουμε να δείξουμε την δουλειά μας ή απλά να κερδίσουμε την αναγνώριση  των συναδέλφων μας;
  • Σκοπός μας είναι η προσέλκυση πελατών ή να ανέβουμε απλά στα μάτια των υπολοίπων συναδέλφων μας;

Όσα προαναφέρθηκαν αφορούν τις φωτογραφίες που "ανεβάζουν" κατά  καιρούς, συνάδελφοι επαγγελματίες του barbering, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό και βασίζονται κατά κύριο λόγο στο γνωστό από όλους photoshop.

Pseutikes eikones4Υπάρχει ένας βομβαρδισμός από ποικίλα κουρέματα, πανέμορφα, πρωτότυπα, με πραγματικά ιδιαίτερο και εντυπωσιακό styling, μέσα από τα οποία πρέπει και μπορούμε να αντλούμε και εμείς οι ίδιοι έμπνευση. Να παίρνουμε την ιδέα και προσθέτοντας την δική μας πινελιά να το κάνουμε δικό μας, χωρίς απλά να κάνουμε μια ακόμη αντιγραφή.

Το χειρότερο όλων όμως είναι, ότι παρεμβαίνουμε σε μεγάλο βαθμό, σε μια φωτογραφία όπου απεικονίζεται η δουλειά μας και χρησιμοποιώντας την τεχνολογία, φιλτράρουμε και αλλοιώνουμε την πραγματική  ποιότητα αυτού που εμείς δημιουργήσαμε παρουσιάζοντάς το ως αψεγάδιαστο.

Σίγουρα είναι πιο εντυπωσιακό, δεν είναι όμως η πραγματικότητα.

Συνάδελφοι, ας επικεντρωθούμε λοιπόν περισσότερο στο πως θα δημιουργήσουμε ένα σωστό κούρεμα και πως θα διαφοροποιήσουμε ένα κούρεμα δίνοντας έμφαση στο styling.

Με αυτόν τον τρόπο, θα πείσουμε πρώτα τον ίδιο μας τον εαυτό ως πραγματικοί επαγγελματίες, χωρίς να καλλιεργούμε  οφθαλμαπάτες στους ίδιους μας τους πελάτες. Εκτός και αν θέλουμε να αποτελέσουμε και εμείς μέρος μιας ψευδούς εικονικής πραγματικότητας, με απώτερο στόχο τα "like" και τις προβολές, τοποθετώντας σε δεύτερη μοίρα την προτίμηση και την πραγματική εκτίμηση των πελατών μας!!!

Pseutikes eikones5