LOGO1


Δεν υπάρχουν πολλοί κομμωτές που έχουν ήδη μελετήσει διεξοδικά αυτή τη νέα κατεύθυνση χρωματισμού. Ευτυχώς, η στυλίστρια Samantha Harman…

Texniki Foiling2αναφέρθηκε λεπτομερώς σε όλες τις σημαντικές λεπτομέρειες της τεχνικής του foiling.

Περιεχόμενο

  • Τι είναι το φύλλωμα;
  • Τεχνική βαφής με αλουμινόχαρτο
  • Τεχνική χρώσης σε αλουμινόχαρτο vs τεχνικής αλουμινόχαρτου
  • Πλεονεκτήματα της τεχνικής του foil
  • Σωστή φροντίδα στο σπίτι μετά το φύλλωμα

Ας δούμε πώς ο χρωματισμός με αλουμινόχαρτο σε συνδυασμό με την τεχνική balayage βοηθά στην επίτευξη αυτής της μοντέρνας επιλογής χρωματισμού.

Τι είναι το φύλλωμα;

Η τεχνική foilyage προέρχεται από έναν συνδυασμό παραδοσιακής βαφής με φύλλο αλουμινίου και τη χρήση του εφέ balayage. Ο χρωματισμός στο φύλλο πραγματοποιείται σε όλο τον όγκο των μαλλιών, γεγονός που δίνει ένα πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Το Balayage είναι επιλεκτικές ανταύγειες που επιτρέπουν στα σκέλη να φαίνονται φυσικά. Ωστόσο, το balayage συχνά δεν λειτουργεί τόσο καλά με το ξανθό όσο το παραδοσιακό αλουμινόχαρτο. Ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσετε την καλύτερη επιλογή χρωματισμού είναι να συνδυάσετε και τις δύο τεχνικές. Το foiling είναι ιδανικό για εκείνες τις γυναίκες που προτιμούν τις αστραφτερές ανταύγειες, αλλά ταυτόχρονα θέλουν να δείχνουν φυσικές.

Texniki Foiling3Τεχνική βαφής με αλουμινόχαρτο

Το αλουμινόχαρτο μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους. Ωστόσο, υπάρχουν δύο μέθοδοι που χρησιμοποιούνται συχνότερα στα σαλόνια.

Ο πρώτος τρόπος είναι να χρωματίσετε πρώτα ολόκληρο το κεφάλι σε αλουμινόχαρτο και στη συνέχεια να εξομαλύνετε τον τόνο στα χαμένα σκέλη με τη βοήθεια του balayage. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να εφαρμοστεί ένα διαυγαστικό διαφορετικής απόχρωσης για να φαίνεται πιο ογκώδες το χτένισμα. Η ταυτόχρονη χρήση αυτών των δύο μεθόδων βοηθά στην αποφυγή σκληρών άκρων, δημιουργώντας μια πιο φυσική μετάβαση μεταξύ των χρωμάτων.

Ο δεύτερος τρόπος είναι να κάνετε ανταύγειες στα μαλλιά, όπως στην τεχνική balayage, και μετά να τις τυλίξετε σε αλουμινόχαρτο. Αυτό γίνεται επειδή το balayage σε ανοιχτά μαλλιά μπορεί να αλλάξει τον τόνο μόνο κατά μερικά επίπεδα. Το τύλιγμα σε αλουμινόχαρτο θα δώσει πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα, αφού το θερμικό αποτέλεσμα επιτρέπει στις μπούκλες να λεκιάζουν πιο ομοιόμορφα. Αυτή η τεχνική είναι ιδανική για μελαχρινές.

Texniki Foiling4Τεχνική χρώσης σε αλουμινόχαρτο vs τεχνικής αλουμινόχαρτου

Το παραδοσιακό αλουμινόχαρτο βοηθά να ελαφρύνουν τα νήματα από τη ρίζα μέχρι την άκρη, δίνοντάς τους ένα τακτικό βασικό χρώμα. Το foiling σας επιτρέπει επίσης να κάνετε μια πιο ήπια μετάβαση από τις σκούρες ρίζες στις ανοιχτόχρωμες άκρες, που δίνει το αποτέλεσμα του φυσικού χρωματισμού.

Texniki Foiling5https://www.instagram.com/samanthasbeautyconfessions/

Πλεονεκτήματα της τεχνικής του foil

Αυτή η μέθοδος βοηθά να αποκτήσετε έναν κομψό φυσικό χρωματισμό. Η δημιουργημένη εικόνα θα είναι ατομική και ελκυστική. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί χρωματισμός χαμηλής συντήρησης είναι το παραδοσιακό balayage. Ωστόσο, με την έλευση της τεχνικής της βαφής μεμβράνης μαλλιών, αυτό δεν ισχύει πλέον.

Texniki Foiling6https://www.instagram.com/samanthasbeautyconfessions/

Επιπλέον, το αλουμινόχαρτο είναι ένας ιδανικός τρόπος για όσους επιλέγουν συνήθως παραδοσιακές ανταύγειες. Το Balayazh δημιουργεί μια εικόνα παρόμοια με αυτή που έχετε ήδη συνηθίσει. Το foiling, από την άλλη, δίνει στον στυλίστα τη δυνατότητα να επιλέξει τις αποχρώσεις του χρωματισμού προσωπικά για κάθε πελάτη και να μην επαναλαμβάνει το ίδιο σχέδιο με αλουμινόχαρτο κάθε λίγες εβδομάδες.

Texniki Foiling7Σωστή φροντίδα στο σπίτι μετά το φύλλωμα

Οποιαδήποτε διαδικασία λεύκανσης μπορεί να βλάψει τα μαλλιά σας, επομένως είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε τα σωστά προϊόντα περιποίησης μαλλιών. Εδώ είναι μερικές συμβουλές:

  • Πλένετε τα μαλλιά σας κάθε δύο μέρες με κατάλληλο σαμπουάν και μαλακτικό.
  • Χρησιμοποιήστε ξηρό σαμπουάν μεταξύ των πλύσεων.
  • Χρησιμοποιήστε ένα φιμέ σαμπουάν για να διατηρήσετε το χρώμα.
  • Σκεφτείτε να προστατέψετε τα μαλλιά σας πριν από την επόμενη επίσκεψή σας στο κομμωτήριο. Για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε ένα σπρέι πρωτεΐνης.
  • Πάντα να εφαρμόζετε ένα θερμοπροστατευτικό πριν το στεγνώσετε με πιστολάκι ή το styling.

Texniki Foiling8https://www.instagram.com/samanthasbeautyconfessions/

Οι μέθοδοι χρώσης αλλάζουν συνεχώς. Η δημοτικότητα του balayage έχει αυξηθεί, η ζήτηση για foiling έχει μειωθεί. Ωστόσο, το αλουμινόχαρτο εξακολουθεί να είναι εξίσου σημαντικό όσο ποτέ. Μερικές φορές δεν θα είναι δυνατή η δημιουργία της επιθυμητής εικόνας χρησιμοποιώντας μόνο balayage. Το κόλπο είναι να συνδυάσετε και τις δύο τεχνικές!

Πηγή: https://krasotka.cc/krasota/pricheski/okrashivanie-volos/foilyazh-novaya-tehnika-dlya-okrashivaniya-volos-kotoruyu-vy-polyubite