LOGO1

2019 04 10 Blogkommoton.gr 2

Sgoura haircuts0Η αναζήτηση του ιδανικού ανδρικού κουρέματος για έναν άντρα με σγουρά μαλλιά αποτελεί ως επί το πλείστον μία πρόκληση.

 

Sgoura haircuts2Σε αντίθεση με τα ίσια ή σπαστά μαλλιά, τα οποία υπακούν άμεσα στις εντολές του «αφέντη» τους, κάτι τέτοιο δεν μπορούμε να πούμε ότι ισχύει για εκείνων που έχει σγουρά μαλλιά (γιατί Θεέ μου; αναρωτιέται).

Εσύ θα παιδευτείς αρκετά ως κομμωτής που αναλαμβάνεις κάθε μήνα, μιας και το μαλλί του δεν συνηθίζει να υπακούει σε αυτά που του λες. Μάλιστα, ακόμη και αν στο τέλος καταφέρεις να τα «δαμάσεις» είναι αβέβαιο το αν αυτά θα συνεχίσουν να σε «υπακούν» μέχρι το τέλος της ημέρας.

Ωστόσο, το να έχει σγουρά μαλλιά έχει και τα καλά του. Τα σγουρά μαλλιά διαθέτουν μοναδική υφή και προσδίδουν ένα πιο πλούσιο-γεμάτο look, γεγονός που τον βοηθά να συνδυάσει τις μπούκλες του με ένα fade ή undercut κούρεμα, δημιουργώντας έτσι ένα πλήθος από haircuts είτε έχει κοντό είτε μακρύ μαλλί.

Sgoura haircuts3Ποια ανδρικά κουρέματα για σγουρά μαλλιά είναι στη μόδα!

Επειδή τα γούστα διαφέρουν και το ωραίο είναι υποκειμενικό παρακάτω σου παρουσιάζουμε μία ποικιλία από ανδρικά κουρέματα για σγουρά μαλλιά. Το μενού έχει από όλα! Εδώ θα βρεις undercut (ξυρισμένο μαλλί στα πλάγια με έντονες εναλλαγές στα κοψίματα), fade (παρόμοιο στυλ με το undercut αλλά εδώ συναντούμε πιο ομαλές εναλλαγές στα κοψίματα), comb over (το μαλλί στα πλάγια είναι σε διάφορα κοψίματα ενώ συνδυάζεται συνήθως με μία χωρίστρα), slick back (τα μαλλιά στο πάνω μέρος είναι τραβηγμένα προς τα πίσω), man bun (μακρύ μαλλί που πιάνεται κότσο) καθώς και fringe (το μαλλί είναι αρκετά μακρύ μπροστά ώστε αυτό να πέφτει ατημέλητα στο μέτωπό σου και μέχρι το ύψος των φρυδιών σου ή και λίγο πιο κάτω) επιλογές haircuts.

Επομένως δεν έχεις κανέναν λόγο να ανησυχείς! Είτε έχει μακρύ, κοντό ή μεσαίου μήκους μαλλί εδώ θα βρεις το κούρεμα που του ταιριάζει!

Κουρέματα για κοντά σγουρά μαλλιά

Πρόκειται για την πιο δημοφιλή κατηγορία κουρεμάτων για εκείνων που έχει σγουρά μαλλιά και αυτό διότι το κοντό μήκος του μαλλιού σε βοηθά στην εύκολη διαχείρισή του. Στη συγκεκριμένη κατηγορία συναντάμε fade ή undercut haircuts στο πλαινό μέρος του κεφαλιού τα οποία συνδυάζονται με κοντές μπούκλες στο πάνω μέρος.

Sgoura haircuts4Αν είναι από τους τυχερούς που διαθέτουν «χαλαρές»  μπούκλες, οι οποίες είναι εύκολες στη διαχείρισή τους, τότε μπορείς να δοκιμάσεις και κάποιο  crew cut ή cropped top haircut. Ωστόσο, θα πρέπει να θυμάσαι πως για να είναι το εν λόγω αποτέλεσμα πετυχημένο πρέπει να υπάρχει το κατάλληλο-ιδανίκο μήκος στο μαλλί του. Επιπλέον, με τον τρόπο αυτό καθιστάς το φιξάρισμα του μαλλιού του μια εύκολη και γρήγορη διαδικασία.

Sgoura haircuts5Κουρέματα για σγουρά μαλλιά μεσαίου μήκους

Τα σγουρά μαλλιά μεσαίου μήκους συγκαταλέγονται εφέτος στα πιο ιν ανδρικά κουρέματα! Πέρα όμως αυτού, το καλό με τα μεσαίου μήκους μαλλιά γενικότερα είναι ότι σου δίνουν τη δυνατότητα να «ελιχθείς» ανάμεσα σε πολλά και-παράλληλα-διαφορετικά haircuts. Ο γενικός κανόνας λέει ότι ξεκινάμε πάντοτε με ένα κοντό haircut στο πλάι, ενώ το πάνω μέρος μπορεί να διαμορφωθεί σύμφωνα με τις δικές μας προτιμήσεις. Εδώ μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε comb over, slick back, messy fringe ή shoulder length bro flow επιλογές.

Sgoura haircuts6Αν τώρα οι παραπάνω προτάσεις σου φαίνονται πολύ «φανταχτερές» και ψάχνεις για ένα πιο «συντηρητικό» στυλ υπάρχει πάντοτε η επιλογή του taper haircut. Σε αντίθεση με την πλειοψηφία των προηγούμενων επιλογών, εδώ έχουμε περισσότερο «μαλλί» στα πλάγια.

Tip: Σε περίπτωση που έχει μεσαία προς μακρία μήκους μαλλιά είναι ιδανικό να τα «τραβήξει» προς τα πίσω ώστε να αποκτήσει ένα ακόμη πιο κολακευτικό look.

Κουρέματα για μακριά σγουρά μαλλιά

Ίσως η πιο δύσκολη κατηγορία μαλλιών. Τα μακριά σγουρά μαλλιά χαρακτηρίζονται ως τα πιο «ατίθασα» μιας και δύσκολα θα υπακούσουν στις εντολές σου. Ωστόσο, πέρα από ατίθασα, τα μακριά σγουρά μαλλιά τον καθιστούν απίστευτα γοητευτικό και μοναδικό. Οι πιο ιν επιλογές για εκείνων απαντούν σε haircuts τύπου man bun ή απλό ατημέλητο-φυσικό (natural look).

Sgoura haircuts7Σε περίπτωση τώρα που θες να ξεχωρίσει ακόμη περισσότερο από το πλήθος μπορείς να στραφεί σε ένα συνδασμό undercut ή fade-man bun haircut. Μάλιστα, αυτού του είδους το κούρεμα θα τον βοηθήσει να νιώσει πιο δροσερός το καλοκαιρί (με ένα σμπάρο δυο τριγώνια λοιπόν).

Sgoura haircuts8Αυτές ήταν λοιπόν οι προτάσεις μας για εκείνων που έχει σγουρά μαλλιά! Ελπίζω να έχεις καταλάβει πλεόν πως το σγουρό σου μαλλί δεν αποτελεί μειονέκτημα αλλά πλεονέκτημα. Αυτό είναι εξάλλου που τον κάνει να ξεχωρίζει από όλους τους υπόλοιπους. Τώρα δεν έχεις να κάνεις τίποτα άλλο παρά από το να επιλέξεις ένα από τα παραπάνω ανδρικά κουρέματα για σγουρά μαλλιά σύμφωνα με το μήκος των μαλλιών που διαθέτει.

Sgoura haircuts9

Πηγή: https://www.the-man.gr/andrika-koyremata-sgoyra-mallia/