LOGO1

2019 04 10 Blogkommoton.gr 2

Όνειρο είναι το να ζεις μια σειρά από εικόνες, ήχους σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες αισθήσεις, τις ιδέες και τα προσωπικά συναισθήματα.

Onira222

Κάθε άνθρωπος θέλει να είναι σε θέση να αλλάξει το βιοτικό του επίπεδο προς το καλύτερο, ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αύριο και μια μελλοντική καταξίωση τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, στην σημερινή κοινωνία της «οικονομικής κρίσης». Θέλοντας να επιτύχει τους στόχους του, προσπαθεί καθημερινά να αντιμετωπίσει καινούργιες δυσκολίες και να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις προκειμένου να γίνει ο πρωταγωνιστής στο δικό του προσωπικό συνειδητό ονειρικό περιβάλλον, ένα περιβάλλον το οποίο ο ίδιος θέλει να ορίζει και να πραγματεύεται.

Instagram00

Τα παιδιά της σύγχρονης εποχής, έρχονται αντιμέτωπα διαρκώς με τις καθημερινές δυσκολίες, οι οποίες έχουν την τάση να αυξάνονται και να γίνονται ολοένα και πιο αισθητές. Έτσι και οι μαθητές, οι οποίοι συνειδητά αποφάσισαν να ακολουθήσουν το επάγγελμα της Κομμωτικής Τέχνης, φοιτώντας σε ΕΠΑΛ, σε Δημόσια ή Ιδιωτικά Ι.Ε.Κ., σε ΚΕΔΙΒΙΜ2 ή σε ιδιωτικές σχολές ελευθέρων σπουδών, δίνουν την δική τους «μάχη», προκειμένου να δημιουργήσουν το δικό τους ποθητό περιβάλλον ζωής, ακολουθώντας τα όνειρά τους και παλεύοντας πραγματικά να πετύχουν και να ζήσουν το δικό τους «όνειρο». Θέλουν δικαιωματικά να αποκτήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες, γεμίζοντας την προσωπική τους «φαρέτρα», με δυνατά και ουσιαστικά εφόδια, τα οποία θα τους συντροφεύουν στην μελλοντική τους πορεία, δίνοντας τους ταυτόχρονα την δύναμη να μπορούν να ανταπεξέλθουν, ως σωστοί και πραγματικοί επαγγελματίες στον χώρο της Κομμωτικής Τέχνης, προσθέτοντας το δικό τους προσωπικό «λιθαράκι», στο συγκεκριμένο, ομολογουμένως, πανέμορφο και εξελισσόμενο επαγγελματικό περιβάλλον.

Onira3

- Πόσο εύκολο είναι όμως να πραγματοποιήσουν αυτά τα παιδιά τα όνειρά τους;

Πραγματικά κάνοντας κάποιος μια μικρή ανασκόπηση στο σύγχρονο επαγγελματικό χώρο, μπορεί να διακρίνει πως η πλειοψηφία των επαγγελμάτων, έχει «στιγματιστεί», από την παγκόσμια οικονομική κρίση. Με την ανεργία στην Ελλάδα, να κατέχει ένα πολύ υψηλό ποσοστό σε σχέση με το υπάρχον ενεργό εργατικό δυναμικό και τις θέσεις εργασίας να λιγοστεύουν καθημερινά, πραγματικά εγείρεται το ερώτημα αν πραγματικά αξίζει να ονειρεύεσαι τελικά.

Ο επαγγελματικός κλάδος της κομμωτικής, παρόλη την κρίση και τις οικονομικές δυσχέρειες, εξακολουθεί να αποτελεί ένα σύγχρονο επάγγελμα, το οποίο μπορεί να αποκαταστήσει τους φιλόδοξους σημερινούς μαθητές της, σε μελλοντικούς επαγγελματίες του χώρου. Σίγουρα και διαμέσου της ρεαλιστικής οπτικής γωνίας, ο εν λόγω κλάδος δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση και να μην επηρεαστεί από

την οικονομική κρίση. Πάραυτα παραμένει ένας από τους πιο ενεργούς επαγγελματικούς κλάδους, ο οποίος εξακολουθεί να προσφέρει θέσεις εργασίας με αξιοπρεπέστατες, για την σημερινή εποχή, οικονομικές απολαβές.

Onira4

Η απάντηση είναι ΝΑΙ.

Αξίζει να ονειρεύεσαι, αξίζει να προσπαθείς καθημερινά να αποκτήσεις αυτό που πραγματικά θα σε κάνει ευτυχισμένο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αξίζει να προσπαθείς να γίνεις ένας καταξιωμένος επαγγελματίας στον χώρο της Κομμωτικής Τέχνης. Δεν έχει κανένας το δικαίωμα, να αφαιρεί και να «γκρεμίζει» τα όνειρα των παιδιών, αυτής της τόσο ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας ανθρώπων, οι οποίοι αποτελούν το μέλλον αυτού του κόσμου. Σίγουρα τίποτα δεν είναι εύκολο, άλλωστε ποτέ δεν ήταν. Τα παιδιά πρέπει να θέτουν στόχους να κάνουν όνειρα για το δικό τους καλύτερο αύριο, για την δική τους μελλοντική επαγγελματική καταξίωση, αρκεί να μην ξεχνούν, ότι όλοι οι στόχοι και τα όνειρα θέλουν προσπάθεια, κόπο, θυσίες και πάνω από όλα απόλυτη συγκέντρωση στον στόχο τους.

Το σημαντικότερο όμως είναι, ότι τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν και να αισθάνονται, ότι σε αυτόν τον αγώνα δεν είναι μόνα τους. Πάντα θα υπάρχουν δίπλα τους καταξιωμένοι εκπαιδευτικοί, εκπαιδευτές και επαγγελματίες του χώρου, οι οποίοι θα βοηθούν ανελλιπώς, δίνοντας όλοι μαζί την «μάχη» για την πραγματοποίηση των ονείρων τους, διαμέσου μιας συνειδητής ομαδικής συνεργασίας, ανεξαρτήτως πόσο μεγάλα ή μικρά είναι αυτά τα όνειρα. Πάντα ενωμένοι και στο πλαίσιο μιας ευρύτερης καλλιτεχνικής επαγγελματικής ομάδας Κομμωτικής Τέχνης, μιας ομάδας με απεριόριστη δυναμική, η οποία μπορεί να πετύχει τα πάντα αρκεί να επικεντρωθεί στους στόχους της. Άλλωστε το μεγάλο και πλατύ χαμόγελο ενός παιδιού, το οποίο βλέπει το όνειρο του να παίρνει «σάρκα και οστά» και να γίνεται πραγματικότητα, είναι ανεκτίμητης αξίας, αναδεικνύοντας την ουσιαστική «ανταμοιβή» απέναντι στις προσπάθειες του να πετύχει αυτό που πραγματικά θέλει.  

Αξίζει να θυμόμαστε όλοι μας, ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα στο «όνειρο» της επαγγελματικής καταξίωσης και του ενεργού πολίτη, διεκδικώντας μια σεβαστή θέση στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Onira5

     Νοτα Κοσμα                     Manos Angelakos                   Giouli Kovani