LOGO1


Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Κάποιος σοφός ομολόγησε πως η ωραιότερη τέχνη είναι η συγχώρεση και να που βρέθηκε η Νίτσα να του απαντήσει πως η σημαντικότερη όλων των τεχνών είναι η κομμωτική.

Komotes psixi2

Στη δίκη σου γειτονιά ίσως να την έλεγαν Λίτσα ή Σούλα, που τύλιγε όλες της κύριες της γειτονιάς με τα μικρότερα μπικουτί του κουτιού κι ας έμοιαζαν στο κανίς που είχες για κατοικίδιο τότε και που τόσο αγαπούσες.

Το επάγγελμα αυτό, λοιπόν, παλιότερα θεωρούνταν χαμηλού επιπέδου κι έτσι οι περισσότερες στάλθηκαν είτε να γίνουν μοδίστρες ή απλά αφοσιώθηκαν στο νοικοκυριό του σπιτικού τους. Οφείλουμε να παραδεχτούμε, όμως, εκείνες που δεν άκουσαν κανέναν κι απλά έκαναν το χατίρι του ονείρου τους .

Ένα στοιχείο που έχουν όλοι οι κομμωτές του πλανήτη αυτού είναι πως κανένας δεν είναι ίδιος με τον άλλον. Η δουλειά του δικού σου αγαπημένου κομμωτή, δύσκολα θα βρεθεί στον καινούριο που πας να τον «απατήσεις». Καταλήγοντας να επιστρέψεις ξανά στον ίδιο.

Η δουλειά τους αφορά κυριότερα την υπομονή και την κατανόηση προς εσένα που δεν αισθάνεσαι και τόσο καλά ψυχολογικά τον τελευταίο καιρό. Ναι, έχουν το ταλέντο στις συμβουλές και θα σου μιλήσουν σαν να σε ξέρουν από χρόνια, κάνοντάς σε να αισθανθείς πως κάποιος τελικά σε νιώθει.

Όχι, δεν είναι πτυχιούχοι ψυχολογίας, αν και βρίσκονται πολύ κοντά σ’ αυτό το χάρισμα. Τέχνη τους  να σου προσφέρουν τη χαλάρωση και την περιποίηση που σου αξίζει.

Η κούραση η σωματική που βιώνουν θα κούραζε ακόμα κι έναν ολυμπιονίκη. Ας αναφερθώ στους καρπούς τους που τις περισσότερες φορές απαιτούν χειρουργείο ύστερα από πολλά χρόνια εργασίας κι αν ακούσεις καλά θα αισθανθείς τα ουρλιαχτά των ποδιών τους που έχουν τη μεγαλύτερη αντοχή ορθοστασίας από οποιονδήποτε καλλιτέχνη.

Δεν έβγαλαν το λύκειο με 20, όμως θα ξαφνιαστείς με τις γνώσεις που κατέχουν στη χημεία κι ειδικότερα στη χρωματομετρία. Η τριχωτή της κεφαλής σου δεν είναι αστείο φαινόμενο κι είναι στη φύση τους να ξέρουν την ιστορία των μαλλιών σου μόνο αγγίζοντάς τα.

Δεν είναι μάγοι ούτε τυχεροί στα αποτελέσματα που βγάζουν στην υπέροχη χαίτη σου, διότι έχουν κουραστεί για να γνωρίζουν το σωστό τρόπο για να διαχειριστούν μια δύσκολη περίπτωση μαλλιών, η οποία σίγουρα θέλει υπομονή για να τη φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Γι’ αυτό, όταν πηγαίνεις στο κομμωτήριο μην απορείς γιατί κάτι που στα μάτια σου φαίνεται πάρα πολύ εύκολο, κρατάει μερικές ώρες. Τα σωστά αποτελέσματα θέλουν τον χρόνο τους κι είναι κρίμα να δημιουργείς άγχος σε κάποιον που προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του σωστά και να σε ικανοποιήσει με την τελική εικόνα.

Η εργασία τους είναι από εκείνες που χρειάζονται επανειλημμένα την ενημέρωση αντάμα με την ανανέωση των τεχνικών που κάνουν πράξη στον χώρο τους. Διαρκώς ενημερώνονται για καινούργια προϊόντα μαζί με καινούργιες τεχνικές κουρέματος, styling και χρώματος τα οποία θα εφαρμοστούν σε σένα στην πορεία για να βρεθείς ακόμα πιο ευχαριστημένος.

Τα χέρια τους δουλεύουν πιο γρήγορα κι από σκίουρου κι είναι master στα λουσίματα που σου προσφέρουν, μαζί με εκείνο το μασάζ που σε ρίχνει στον ύπνο της ωραίας κοιμωμένης, στον λουτήρα τους.

Σε σέβονται και χαμογελούν κάθε φορά που τους παίρνεις τηλέφωνο δημιουργώντας το συναίσθημα της φιλίας μεταξύ του επαγγελματία και του πελάτη. Μαγικό;

Γι’ αυτό η κατανόηση όταν πνίγεται στη δουλειά είναι αναγκαία. Δε θέλουν να μας απογοητεύουν κι αν το κάνουν δεν πρόκειται να ξεχαστεί ουδέποτε. Είναι καλλιτέχνες και χρειάζονται χρόνο, υπομονή κι αφοσίωση, γι’ αυτό μην παρεξηγηθείς όταν δε σου μιλάνε όταν δημιουργούν, διότι ο εγκέφαλός τους είναι τόσο πωρωμένος εκείνη τη στιγμή που δεν πρόκειται να λειτουργήσει για κάτι που θα τους αποσπάσει τη προσοχή.

Ας το δεχτούμε, λοιπόν, ο κομμωτής μας είναι η ψυχολογική υποστήριξή μας. Είναι η παρηγοριά μας μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά κι ο φίλος μας, καθώς κι ο σωστός άνθρωπος στην καθοδήγηση της αλλαγής που τόσο μας είναι απαραίτητη.

Ας σεβαστούμε εκείνα τα πλάσματα που φροντίζουν να μας ομορφαίνουν τις μέρες. Γιατί το να προσέχεις τον εαυτό σου είναι τιμή σου.

Συντάκτης: Λώρα Καρδακάρη-Καββαδία

Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Πηγή: http://www.pillowfights.gr/thinking-mode/ki-oi-kommotes-exoyn-psyxi/

Komotes psixi4