LOGO1


Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Texniti noimosini kom0Πώς η τεχνητή νοημοσύνη μετασχηματίζει τον τρόπο με τον οποίο θα προσεγγίζουμε την Κομμωτική

Texniti noimosini kom2Πολύς λόγος έχει γίνει τον τελευταίο καιρό για την τεχνητή νοημοσύνη(ΤΝ) και τις δυνατότητές της και είναι γεγονός ότι έχει γίνει ένα απαραίτητο εργαλείο σε πολλούς κλάδους άρα και η κομμωτική δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Πώς όμως μπορεί να μας προσφέρει υπηρεσίες η τεχνική νοημοσύνη στο επάγγελμά μας ;

Kάνοντας μια μικρή έρευνα εντόπισα κάποιους από τους τρόπους με τους οποίους η ΤΝ πραγματικά μπορεί να προσφέρει καινούργιες και καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες μας, υποστήριξη στην επιχείρηση μας, να συμβάλει στην εξέλιξη μας ως επαγγελματίες και να μας κάνει πιο αποτελεσματικούς.

Ας εξετάσουμε μερικούς από αυτούς :

Υποστήριξη  στους κομμωτές να παρέχουν εξατομικευμένες συστάσεις στους πελάτες τους.

Αναλύοντας δεδομένα όπως η υφή των μαλλιών, το μήκος τους και οι προτιμήσεις στο στιλ, οι αλγόριθμοι της τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να προτείνουν τα καλύτερα χτενίσματα και τις κατάλληλες θεραπείες για κάθε πελάτη ξεχωριστά. Αυτό εξοικονομεί χρόνο για τον κομμωτή και εξασφαλίζει ότι ο πελάτης λαμβάνει την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση.

Εικονική Δοκιμή Hairstyles

Μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες μια εμπειρία εικονικής δοκιμής χτενισμάτων, κουρεμάτων ,αλλαγών σε  χρώμα αλλά και σε όλες τις τεχνικές εργασίες Οι πελάτες μπορούν να μεταφορτώσουν μια φωτογραφία τους, και οι αλγόριθμοι της τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να προσομοιώσουν διάφορα χτενίσματα και χρώματα στην εικόνα τους. Αυτό βοηθά τους πελάτες να οπτικοποιήσουν πώς θα φαίνονταν με διάφορα στυλ και μπορεί να  εξυπηρετήσει στο να παίρνουν πιο εύκολα μια απόφαση αλλαγής στα μαλλιά τους με την καθοδήγηση του κομμωτή τους

Αυτοματοποιημένη Κράτηση Ραντεβού

Τα chatbots με την υποστήριξη της τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να χειριστούν την κράτηση ραντεβού για τους κομμωτές. Τα chatbots μπορούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις των πελατών, να προτείνουν χρόνους ραντεβού και να καταχωρήσουν αυτόματα τα ραντεβού στο ημερολόγιο του κομμωτή. Αυτό εξοικονομεί χρόνο τόσο για τον κομμωτή όσο και για τον πελάτη και μειώνει τον κίνδυνο διπλών κρατήσεων και μπορεί να αυξήσει τις ανανεώσεις των ραντεβού.

Διαχείριση Αποθέματος

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει τους κομμωτές να διαχειρίζονται το απόθεμά τους πιο αποτελεσματικά. Αναλύοντας δεδομένα παλαιότερων πωλήσεων, οι αλγόριθμοι της τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να προβλέψουν ποια προϊόντα θα ζητηθούν στο μέλλον και πότε θα χρειαστεί να αναπληρωθούν οι αποθέματα. Αυτό εξασφαλίζει ότι ο κομμωτής θα έχει πάντα τα προϊόντα που χρειάζεται για να παρέχει τις υπηρεσίες του καθώς και μειώνει το κόστος των παραγγελιών γιατί προλαβαίνει αστοχίες και υπερβολικό απόθεμα σε προϊόντα που δεν χρειαζόμαστε άμεσα και ελαχιστοποίηση  των ελλείψεων μας(άσχημα νέα για τους πωλητές σας).

Εκπαίδευση και κατάρτιση

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί επίσης να βοηθήσει στην εκπαίδευση και κατάρτιση των κομμωτών. Εικονικά προγράμματα εκπαίδευσης μπορούν να δημιουργηθούν χρησιμοποιώντας αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης για να προσομοιώσουν πραγματικές καταστάσεις και να παρέχουν πρακτική εκπαίδευση. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τους κομμωτές να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και να παραμείνουν ενημερωμένοι για τις τελευταίες τάσεις στον κλάδο.

Συνολικά, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο για τον επαγγελματικό κλάδο της κομμωτικής και θα χρειαστεί να εκπαιδευτούμε σε αυτή αλλά και να την εκπαιδεύσουμε για εμάς .Καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να εξελίσσεται, είναι πιθανό να δούμε ακόμα περισσότερες λύσεις που χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη στον κλάδο της κομμωτικής στο μέλλον.

 

Σάκης Σγουρός

Hair Educator

https://www.linkedin.com/in/sakis-sgouros-618798157/

Texniti noimosini kom3