LOGO1


Μερικά κουρέματα γίνονται εικονικά, ένα από αυτά τα κουρέματα είναι το Cesson. Αυτό το κούρεμα εφευρέθηκε από τον διάσημο καινοτόμο κομμωτή Vidal Sassoon τη δεκαετία του '60 του 20ου αιώνα.

Kourema Cesson2Όχι μόνο εφηύρε μια νέα μορφή κούρεμα, εφάρμοσε επίσης μια νέα μέθοδο - άρχισε να κόβει όχι σε μια χτένα, αλλά στα δάχτυλά του, αλλάζοντας έτσι τη γωνία κοπής και το ύψος των μαλλιών. Χάρη σε αυτές τις καινοτομίες, το κούρεμα Cesson αποδείχθηκε πολύ βολικό.

Kourema Cesson3Όταν κάνετε ένα κούρεμα Cesson, τα μαλλιά κόβονται σε λεπτές στρώσεις προς την κατεύθυνση από το πίσω μέρος του κεφαλιού προς τα εμπρός. Κάθε νέο στρώμα επικαλύπτει το προηγούμενο. Οι άκρες κόβονται υπό γωνία, είναι επίσης μια καινοτομία της Vidal Sassoon, η λοξότμητη άκρη των κομμένων μαλλιών βοηθά τις άκριες να βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση και να διατηρούν τον όγκο.

 

Kourema Cesson5

Kourema Cesson6

Kourema Cesson7Περιεχόμενο

  • Σε ποιον απευθύνεται το κούρεμα Cesson;
  • Cesson για κοντά μαλλιά
  • Cesson για μεσαία μαλλιά
  • Απαλή εικόνα Cesson
  • Ανάλαφρο Cesson
  • Μακρά Cesson
  • Ragged Cesson
  • Ομοιογενές Cesson
  • Cesson πίσω
  • Πώς να κάνετε Lay Cesson;

Σε ποιον απευθύνεται το κούρεμα Cesson;

Το κούρεμα Cesson είναι ιδανικό για κορίτσια με ίσια και πυκνά μαλλιά. Για τα κορίτσια που δεν έχουν επαρκή πυκνότητα στα μαλλιά τους, το κούρεμα θα πάει λιγότερο, καθώς δεν θα φαίνεται τόσο αρμονικό. Φυσικά, αυτό το κούρεμα δεν είναι κατάλληλο για σγουρά μαλλιά, αφού η ιδέα του είναι ημικυκλικό σχήμα και καθαρά περιγράμματα, και αυτό είναι δύσκολο να επιτευχθεί με σγουρά μαλλιά.

Kourema Cesson8Όσον αφορά το σχήμα του προσώπου, το κούρεμα θα φαίνεται καλό σε κορίτσια με μακρόστενο, οβάλ, τριγωνικό και τετράγωνο σχήμα προσώπου. Για ένα στρογγυλό πρόσωπο, μπορεί να είναι κατάλληλη μια ασύμμετρη έκδοση της συνόδου. Το κούρεμα δίνει εκφραστικότητα στα χαρακτηριστικά του προσώπου και κάνει την εικόνα θηλυκή και κομψή. Αυτό το κούρεμα σαφώς δεν είναι κατάλληλο για όσους αγαπούν τις τολμηρές και προκλητικές εικόνες.

Kourema Cesson9https://www.pinterest.ru

Kourema Cesson10Δεν υπάρχουν τόσα πολλά μειονεκτήματα στο κούρεμα, ένα από αυτά είναι η ανάγκη να διατηρείτε συνεχώς το σχήμα ενός κουρέματος και να κάνετε μια διόρθωση στο κομμωτήριο.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι κουρέματος, ας τους δούμε.

Kourema Cesson11Cesson για κοντά μαλλιά

Το Cesson στα κοντά μαλλιά είναι κλασικό. Το σχήμα του χτενίσματος και η θηλυκή του σιλουέτα θα σας βοηθήσουν να κρύψετε τα ελαττώματα και να τονίσετε την αξιοπρέπεια. Το πρόσωπο με ένα τέτοιο κούρεμα είναι αρκετά ανοιχτό.

Kourema Cesson12Cesson για μεσαία μαλλιά

Με μέσο μήκος, τα μαλλιά στο χτένισμα Cesson μπορούν να φτάσουν σχεδόν μέχρι τους ώμους. Ο κομμωτής μπορεί να επιλέξει το απαιτούμενο μήκος των πλαϊνών και των πίσω μαλλιών, έτσι ώστε το σχήμα του χτενίσματος να ταιριάζει καλύτερα στο κορίτσι.

Kourema Cesson13Απαλή εικόνα Cesson

Σε αυτή την έκδοση του κούρεμα Cesson, ο πλοίαρχος κάνει διαβαθμίσεις σε ολόκληρο το κεφάλι και το κούρεμα αποκτάται με μύτες που ξεχωρίζουν. Έτσι, η αυστηρή γεωμετρία του κουρέματος παραβιάζεται, δεν έχει τη συνηθισμένη γυαλάδα, αλλά η εικόνα γίνεται πιο απαλή και λεπτή.

Kourema Cesson14Ανάλαφρο Cesson

Ένα σύντομο κούρεμα Cesson μοιάζει λίγο με σκούφο, τα μαλλιά απλώνονται τέλεια στην επιφάνεια του κεφαλιού. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να υπάρχει μια ομαλή μονή ημικυκλική γραμμή και τα πλαϊνά σκέλη δεν συνδυάζονται.

Kourema Cesson15Μακρά Cesson

Ένα μακρύ κουρεμένο Cesson είναι κατάλληλο για όσες δεν θέλουν να αποχωριστούν τα μακριά μαλλιά. Το μήκος των πίσω μαλλιών μπορεί να είναι κάτω από τους ώμους. Σε γενικές γραμμές, ολόκληρο το κούρεμα φαίνεται το ίδιο. Τα μυτάκια μπορούν να ξεχωρίσουν και να φτάνουν μέχρι τη μέση του μετώπου, δίνοντας έμφαση στα μάτια.

Kourema Cesson16Ragged Cesson

Το Cesson φτιαγμένο με έντονες μύτες είναι κατάλληλο για εκείνα τα κορίτσια που δεν έχουν πολύ πυκνά μαλλιά. Η επεξεργασία των μαλλιών με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσει επιπλέον όγκο και υφή του χτενίσματος. Η εικόνα αποδεικνύεται λίγο ατημέλητη, αλλά εξακολουθεί να επαναλαμβάνει το στρογγυλεμένο σχήμα του κούρεμα.

Kourema Cesson17Ομοιογενές Cesson

Το ομοιογενές κούρεμα φαίνεται να επαναλαμβάνει πλήρως το κούρεμα της Cesson αλλά οι επαγγελματίες γνωρίζουν τη διαφορά. Στο κούρεμα Cesson τα μυτάκια είναι στρογγυλεμένα και στο ομοιογενές κούρεμα γίνεται ομοιόμορφα. Ο όγκος του κουρέματος είναι επίσης διαφορετικός, στο ομοιογενές κούρεμα δεν υπάρχει όγκος στο πίσω μέρος και στα πλαϊνα φαίνεται πιο ομοιόμορφο χωρίς μεγάλη στρογγυλότητα. Ένα άλλο χαρακτηριστικό του ομοιογενές κουρέματος είναι το ίδιο μήκος των μαλλιών στο πλάι και στην πλάτη.

Kourema Cesson18Cesson πίσω

Σε ένα κούρεμα, τα μαλλιά στην πλάτη είναι μακρύτερα από ό,τι μπροστά. Αυτό το κούρεμα είναι το αντίθετο από το κούρεμα bob, στο οποίο τα μαλλιά είναι πιο κοντά στο πίσω μέρος και πιο μακριά μπροστά.

Kourema Cesson19Πώς να κάνετε Lay Cesson;

Το κούρεμα μπορεί να διαμορφωθεί με διάφορους τρόπους. Σχετικά απλό και οικείο είναι να ισιώνεις τις μπούκλες με σίδερο. Αναμφίβολα, το ίσιωμα θέλει χρόνο, αλλά το αποτέλεσμα θα αρέσει σε όλα τα κορίτσια. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε θερμοπροστατευτικά.

Kourema Cesson20

Kourema Cesson21Οι λωρίδες των μαλλιών πρέπει να κουλουριαστούν προς τα μέσα για να αποκτήσουν το επιθυμητό σχήμα.

Kourema Cesson22

Kourema Cesson23https://www.pinterest.ru

Kourema Cesson24

Kourema Cesson25Οι μοντέρνες επιλογές χρωματισμού με ομαλές χρωματικές μεταβάσεις, όπως balayage, ombre, strobing - δημιουργώντας μια λάμψη στα μαλλιά και τη συνηθισμένη επισήμανση, χρωματισμό ή τόνωση, θα φαίνονται όμορφα σε ένα κούρεμα Cesson.

Kourema Cesson26Δεδομένου ότι η έμφαση δίνεται στην ομαλότητα και τη γεωμετρία στο χτένισμα, πρέπει να το κάνετε για την κατάσταση των μαλλιών και να αποφύγετε την ξηρότητα και την ευθραυστότητα - τα μαλλιά πρέπει να λάμπουν και να φαίνονται ζωντανά και υγιή.

Kourema Cesson27

Kourema Cesson28Συμπερασματικά, πρέπει να πούμε ότι ένα τέτοιο κούρεμα είναι κατάλληλο για δυνατές και γεμάτες αυτοπεποίθηση γυναίκες, για επιχειρηματίες και για όσες δεν μπορούν να φανταστούν τον εαυτό τους έξω από ένα κομψό και θηλυκό στυλ.

Πηγή: https://krasotka.cc/krasota/pricheski/strizhki/vidy-strizhki-sesson