LOGO1

angelopouloshair

Zgoura0Τα σγουρά μαλλιά συνήθως είναι μπελάς για τους κομμωτές και τις πελάτισσες. Για τους δημιουργους είναι δύσκολο να αναδείξουν νέες γραμμές στο κούρεμα…

Zgoura2και ακόμα δυσκολότερο να καινοτομήσουν με το styling. Για τις γυναίκες από την άλλη, τα σγουρά είναι μπελάς γιατί δυσκολεύονται να τιθασεύσουν τον όγκο ή το φριζάρισμα που υπάρχει εκεί, και αντιθέτως αναζητούν ίσια και λεία μαλλια.

Αν και τα πράγματα δείχνουν δύσκολα, υπάρχει πεδίο δημιουργίας για ένα κομμωτή πάνω σε σγουρά μαλλιά. Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να γίνει, είναι να πιστέψει και ο ίδιος ο κομμωτής ότι υπάρχουν πράγματα για να γίνουν πέρα απο τις κλασσικές φόρμες και, ακόμα πιο σημαντικό, να πείσει την πελάτισσά του ότι τα σγουρα μαλλιά είναι sexy, έχουν τύπο και μπορούν να γίνουν πολύ ιδιαίτερα με λίγη τόλμη και πίστη.

Κάτι που θεωρώ σημαντικό και πρέπει να γίνει άμεσα σε μια σγουρομάλλα είναι το να την ενημερώσουμε, μάλιστα να την «διδάξουμε» πως να περιποιηθεί η ίδια τα μαλλιά της ώστε να έχει αυτή τον έλεγχο και όχι οι τρίχες.

Zgoura3Δώστε συμβουλές, προτείνετε προϊόντα και δείξτε τον τρόπο για ένα σωστό styling. Ισως για έναν επαγγελματία και γνώστη να είναι απλό, αλλά για μια γυναίκα όχι.
Ορίστε μια-δυο συμβουλές που αν και τις γνωρίζετε θα ήταν καλό να τις επικοινωνήσετε και στην πελάτισσα.

1) Πριν το λούσιμο ας προηγηθεί ένα ήπιο βούρτσισμα με σωστή βούρτσα που εσείς θα προτείνετε. Ετσι το λούσιμο στο σπίτι θα είναι ευκολότερο.

2) Η χρήση του σωστού σαμπουάν που δεν θα σκληρήνει τα μαλλιά και κατόπιν conditioner ή μάσκα για ενυδάτωση και ελαστικότητα, θα μειώσει το φριζάρισμα. Καταρρίψτε μύθους που προκύπτουν  από κακή πληροφόρηση και διαφημήσεις.

3) Και εξίσου σημαντικό το styling. Όσο όγκο κι αν παίρνουν τα μαλλιά, όσο ατίθασα κι αν είναι με τον κατάλληλο αφρό ή κερί που εσείς θα προτείνετε, ο έλεγχος θα είναι παιχνίδι. Δείξτε τη σωστή χρήση της φισούνας και τονίστε το πόσο απαραίτητη είναι.

Zgoura4Τα παραπάνω βήματα είναι μέρος της ρουτίνας στη δουλειά ενός κομμωτή και ίσως για εμάς να είναι αστείο το να τα συζητάμε. Οι πελάτισσες μας όμως είναι πιθανό να μην τα γνωρίζουν. Το πιο σύνηθες είναι να έχουν πάρει σποραδικές πληροφορίες από το internet ή από φίλες- ξαδέρφες- γειτόνισσες, οι οποίες μάλιστα είναι το πιθανότερο λανθασμένες.

Και μη ξεχάσετε τι μπορείτε να κάνετε και εσείς από την πλευρά σας. Ενα καλό κούρεμα αποτελεί τη βάση για όμορφα μαλλιά. Μη φοβηθείτε να κοντύνετε ή να φιλάρετε λίγο παραπάνω. Σβήστε τις γωνίες κουρεύοντας σγουρό μαλλί και εστιάστε στη ροή του φόρμας σε σχέση με το νεύρο που παίρνει η μπούκλα. Αποφύγετε τα έντονα disconnections για να μη ρισκάρετε να αγριέψετε την όψη των σκληρών μαλλιών.
Ολοκληρώστε με ένα χρώμα χωρίς φλύαρες ή σκληρές τεχνικές, που θα ταιριάζει στα μάτια και στον τόνο του δέρματος.

Zgoura5Έχοντας δώσει τις σωστές συμβουλές, θα μπορέσει η πελάτισσά σας να διατηρήσει την εικόνα που της φτιάξατε. Έτσι θα αναδειχθεί η δουλεία σας. Και να θυμάστε ότι οι πελάτισσες δεν είναι κομμώτριες. Ως απλές γυναίκες που δεν προλαβαίνουν να έρθουν στο κομμωτήριο συχνά θα ξεχάσουν πολλές από τις συμβουλές σας. Να είστε εκεί και να τους τις θυμίζετε και να τις καθοδηγείτε.