LOGO1


Τα γένια στον άνδρα χαρίζουν ένα αρρενωπό ύφος, που αρέσει σε όλες τις γυναίκες. Κατά καιρούς μπορεί να αναρωτιέσαι πως να τα φτιάξεις έτσι ώστε να ταιριάζουν με το πρόσωπό του.

Mousi sxima102Παρακάτω θα σου δείξω πως να σχηματίσεις σωστά τα γένια με τέτοιο τρόπο ώστε να δένουν αρμονικά με το σχήμα του προσώπου του και να του ταιριάζει ιδανικά. Από στρόγγυλο και τετράγωνο πρόσωπο, μέχρι οβάλ, μακρόστενο, σχήμα διαμάντι ή σχήμα καρδιάς, όλα έχουν τον τρόπο τους, έτσι ώστε να δείχνουν νεανικά και γοητευτικά.

Οβάλ πρόσωπο
Mousi sxima103Οβάλ πρόσωπο έχουν αυτοί που το μήκος του προσώπου τους είναι μεγαλύτερο από το πλάτος των ζυγωματικών. Ακόμη, το πιγούνι τους είναι στρογγυλεμένο χωρίς γωνίες.
Mousi sxima104Το οβάλ πρόσωπα είναι τα ευκολότερα που υπάρχουν.

Mousi sxima105Του ταιριάζουν όλα τα είδη των κουρεμάτων όπως και όλα τα στυλ στα γένια. Προτίμησε τετραγωνισμένο σχέδιο στο σαγόνι και καθαρές γραμμές στα μάγουλα του.
Μακρόστενο πρόσωπο
Mousi sxima106Μακρόστενο πρόσωπο, έχουν αυτοί που το μήκος του μετώπου και των ζυγωματικών είναι ίδιο, ενώ της γνάθου ελαφρώς μεγαλύτερο.

Mousi sxima107Ακόμη, μπορεί στο πηγούνι να εμφανίζονται γωνίες. Αυτό το πρόσωπο ονομάζεται και ορθογώνιο.
Για να εξομαλύνεις τις γωνίες του σαγονιού, απόφυγε τα μικρά τριγωνικά τελειώματα στη περιοχή αυτή.

Mousi sxima108Προτίμησε μια πιο γεμάτη γενειάδα που ξεκινάει ψηλά από τα μάγουλα και απομακρύνει την ένταση από το μήκος του προσώπου του.
Τριγωνικό πρόσωπο
Mousi sxima109Στο τριγωνικό πρόσωπο, είναι μεγάλο το μέτωπο, μεσαίο μεγέθους τα ζυγωματικά και μικρότερη η γνάθος.
Mousi sxima110Σε αυτό το σχήμα του προσώπου, θέλουμε να δώσουμε έμφαση στο ψηλότερο μέρος του προσώπου, αφαιρώντας τα βλέμματα από το μικρό και μυτερό πηγούνι.

Mousi sxima111Έτσι, επιλέγουμε κοντά γένια που ξεκινούν χαμηλά στα μάγουλα και τη γνάθο. Μπορούμε να κινηθούμε και σε ένα μικρό μουστάκι το οποίο θα του δώσει κομψότητα και στυλ.
Στρόγγυλο πρόσωπο
Mousi sxima112Στο στρογγυλό ανδρικό πρόσωπο, τα ζυγωματικά έχουν ίδιο πλάτος με το μήκος του προσώπου.
Mousi sxima113Ένας άνδρας με στρόγγυλο πρόσωπο, πρέπει να επιλέξει γένια που είναι μικρά σε όγκο στα μάγουλα για να μην δίνεται εκεί η έμφαση.

Mousi sxima114Επίσης, καλό είναι να έχουν μεγαλύτερο μήκος και έκταση στο πηγούνι, έτσι ώστε να δίνεται η εντύπωση του μήκους.
Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς
Mousi sxima115Το σχήμα καρδιάς, προϋποθέτει μυτερό πηγούνι και μεγαλύτερο μέτωπο από ζυγωματικά και γνάθο.
Mousi sxima116Το σχήμα καρδιάς, επειδή θεωρείται λεπτό σχήμα, χρειάζεται γένια που αγκαλιάζουν το πηγούνι αλλά σβήνουν όταν ανεβαίνουν προς τα μάγουλα.

Mousi sxima117Έτσι δημιουργείται η αίσθηση του όγκου και της γενικότερης αρμονίας.
Τετράγωνο πρόσωπο
Mousi sxima118Έντονες γωνίες και παρόμοιες μετρήσεις στο πλάτος από το μέτωπο, τη γνάθο και τα ζυγωματικά.
Mousi sxima119Ένα δυναμικό πρόσωπο με γωνίες, όπως το τετράγωνο, χρειάζεται γένια που θα απαλύνουν την συνολική εικόνα του. Έτσι, μπορείς να επιλέξεις γένια που ενώνονται στο πηγούνι και την περιοχή πάνω από το άνω χείλος, σχηματίζοντας ένα τετράγωνο.

Mousi sxima120Θα σβήνουν όσο ανεβαίνουν προς τα αυτιά και έτσι θα δημιουργείται η αίσθηση του μάκρους και θα εξομαλύνουν τις γωνίες του προσώπου του.
Σχήμα διαμάντι πρόσωπο
Mousi sxima121Μεγάλο μήκος προσώπου και ζυγωματικά, μεσαίου μεγέθους μέτωπο και μικρό πηγούνι το οποίο είναι μυτερό.
Mousi sxima122Στο σχήμα προσώπου διαμάντι, πρέπει να προσέξουμε να μην δώσουμε υπερβολική έμφαση στο μήκος.

Mousi sxima123Οπότε δεν επιλέγουμε γεμάτο πηγούνι αλλά μια διακριτική γραμμή στο κάτω μέρος, η οποία θα ανεβαίνει διακριτικά αγκαλιάζοντας και την περιοχή πάνω από το άνω χείλος.


Όλα τα σχήματα προσώπου, είναι μοναδικά και το καθένα έχει τη δική του ομορφιά και γοητεία. Ανέδειξε τα καλύτερα χαρακτηριστικά του προσώπου του με το ιδανικότερο σχήμα στα γένια για εκείνων και θα είναι πάντα κομψός και φινετσάτος.
Πηγή: https://www.the-man.gr

Mousi sxima124