LOGO1

Δες τον τόνο της επιδερμίδας της και γνώρισε όλες τις πιθανές αποχρώσεις που της ταιριάζουν.

Odigos xromatos2

Η επιλογή ανάμεσα στο ξανθό, το καστανό και το κόκκινο είναι ήδη δύσκολη χωρίς να σκεφτείς το φάσμα των αποχρώσεών τους.
Και μετά, πρέπει να σκεφτείς και την απόχρωση της δικής της επιδερμίδας.
Η κατανόηση των αποχρώσεων του τόνου μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά ανάμεσα στο να διαλέξεις ένα ωραίο χρώμα για τα μαλλιά της και αυτό που θα την κολακέψει περισσότερο από ποτέ. «Η απόφαση που πρέπει να πάρει μαζί σου, είναι πιο χρώμα θα ήθελε να αναδείξει στο πρόσωπό της» εξηγεί η δική μας Roxie Darling, coloring guru στο Νεοϋορκέζικο Hairstory.

Instagram00
Βοηθάει όμως όταν έχεις μια βασική γνώση του ποιες αποχρώσεις μαλλιών είναι θερμές και ποιες ψυχρές, καθώς και να μπορείς να κατανοήσεις τα χρώματά της επιδερμίδας της.
Πριν αρχίσουμε να μιλάμε για χρώματα μαλλιών, πρέπει να εντοπίσεις τα χρώματα της επιδερμίδας της. Οι περισσότεροι άνθρωποι ανήκουν σε μία από τις τρεις κατηγορίες: θερμό, ψυχρό και ουδέτερο. Μπορεί να σου φαίνεται δύσκολο να εντοπίσεις την απόχρωσή της, υπάρχουν όμως μερικά βοηθητικά κόλπα.
Odigos xromatos3
Αν έχει ουδέτερα χρώματα, τότε ανήκει στην τυχερή μειοψηφία – όλα δείχνουν μια χαρά επάνω της.
1. Αναζήτησε συγκεκριμένα χρώματα. «Το ψυχρού χρώματος δέρμα έχει ροζ και λαδιούς τόνους, ενώ το θερμό έχει κίτρινο και χρυσαφί» εξηγεί η Rachel Bodt, senior colorist στο Cutler Salon. Έχει ένα συνδυασμό των παραπάνω; Πιθανότατα έχει ουδέτερο χρώμα επιδερμίδας.
2. Με ποια celebrity μοιάζεις; Όταν αναζητάς μια βασική χρωματική έμπνευση, δοκίμασε να βρεις ανθρώπους με παρόμοια χρώματα δέρματος και ματιών με εκείνη. Αυτό θα σου δώσει μια πολύ καλύτερη ιδέα του πώς θα δείχνει επάνω της μια απόχρωση.
Ο βασικός κανόνας για ένα χρώμα μαλλιών που θα κολακεύει την επιδερμίδα της: διάλεξε έναν τόνο που είναι αντίθετος από τον φυσικό της. Έτσι, γυναίκες με θερμούς τόνους μπορεί να προτιμήσουν ένα ψυχρό χρώμα και το αντίθετο.
Odigos xromatos4
3. Τσέκαρε τον καρπό της… «Θα δεις ροζ, κόκκινα, μπλε, πράσινα και κίτρινα» λέει η Darling. Αυτό συμπεριλαμβάνει τις φλέβες της, που σου δίνουν μια εξαιρετική ένδειξη του τόνου. «Αν οι φλέβες της είναι μπλε ή μοβ, πιθανότατα έχει ψυχρά χρώματα» λέει η Bodt. «Αν είναι πράσινες, έχεις θερμά».
4. Τσέκαρε τα μάτια της. «Αν έχει πολλές χρυσές πιτσιλιές στα μάτια της, συνήθως οι τόνοι της είναι θερμοί» υποστηρίζει ο George Papanikolas, celebrity stylist που συνεργάζεται με τις Kardashians και τη Miranda Kerr. «Αν έχει πολλές μπλε και πράσινες, τότε συνήθως ανήκεις στις ψυχρές αποχρώσεις».
Ψυχρό ξανθό
Οι αποχρώσεις συμπεριλαμβάνουν: Πλατινέ, του πάγου, ασημένιο, σταχτί, της άμμου, μπεζ, της σαμπάνιας.
Για ποιες είναι καλύτερο: Οι ψυχρές ξανθές αποχρώσεις είναι εξαιρετικές για κορίτσια με πορσελάνινο δέρμα και κοκκινωπούς τόνους, καθώς αυτές οι παγωμένες αποχρώσεις εξουδετερώνουν την κοκκινίλα, εξηγεί η Chelsey Pickthorn, εκπαιδεύτρια χρώματος στα Davines και ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου στο Μπρούκλιν.
«Αν έχει γαλάζια ή γκρίζα μάτια, οι ψυχρές αποχρώσεις της στάχτης της ταιριάζουν πολύ», προσθέτει ο Daniel Sanchez, που δουλεύει με την Karlie Kloss.
Ζεστό ξανθό
Οι αποχρώσεις συμπεριλαμβάνουν: Χρυσό, καραμέλα, κεχριμπάρι, μέλι, καραμέλα βουτύρου.
Για ποιες είναι καλύτερο: «Το ανοιχτόχρωμο δέρμα με ψυχρούς υποτόνους δείχνει καλύτερο με τους θερμούς τόνους: ξανθό της φράουλας, χάλκινο, μέλι και χρυσό» λέει ο Papanikolas. Επισημαίνει επίσης πως εκείνες οι αποχρώσεις συνήθως ταιριάζουν περισσότερο σε γυναίκες με σταράτο δέρμα, αφού τα σταχτιά ξανθά μπορεί να σε δείχνουν ξεθωριασμένη.
Κάποια πηγαίνουν σε γυναίκες με πιο σκούρο δέρμα: Αν θέλεις να δώσεις φως στα μαλλιά της ο Sanchez συστήνει ένα ξανθό της καραμέλας για εντυπωσιακή εμφάνιση.
Από την άλλη πλευρά, αν έχει πολύ θερμό δέρμα θα πρέπει να αποφύγει ένα πολύ κίτρινο χρώμα για τους λόγους που έχουμε ήδη αναφέρει – πιθανότατα τα πιο ψυχρά θα της πηγαίνουν καλύτερα. Κόκκινο, καστανό ή μαύρο;
Ψυχρό κόκκινο
Οι αποχρώσεις συμπεριλαμβάνουν: Αληθινό κόκκινο, σκούρο καστανοκόκκινο, Βουργουνδίας.
Για ποιες είναι καλύτερο: Μπορεί να ακούγεται αντιφατικό, όμως το κόκκινο είναι στην πραγματικότητα μια πολύ κολακευτική επιλογή για γυναίκες με ροδαλές αποχρώσεις.
«Αν έχει χλωμό δέρμα με κόκκινες αποχρώσεις, την κάνει να λάμπει» εξηγεί η Rita Hazan, πιστή συνεργάτιδας της Beyoncé. Οι γυναίκες με θερμές αποχρώσεις του ροδάκινου θα δουν επίσης το δέρμα τους να αναδεικνύεται με πιο ψυχρά, καστανά κόκκινα, συμβουλεύει η Pickthorn.
Από την άλλη πλευρά, η Hazan προειδοποιεί τις γυναίκες με σταράτη επιδερμίδα να αποφύγουν τα κόκκινα, καθώς μπορεί να κάνουν το δέρμα τους να δείχνει πολύ πράσινο.
Θερμό κόκκινο
Οι αποχρώσεις συμπεριλαμβάνουν: Ξανθό της φράουλας, χάλκινο, κεχριμπάρι, κόκκινο της σκουριάς.
Για ποιες είναι καλύτερο: “Το ξανθό στις αποχρώσεις της φράουλας είναι εξαιρετικό για ανοιχτόρωμα και ουδέτερα δέρματα” λέει η Pickthorn.
“Να αναμείξουμε ψυχρούς και θερμούς τόνους για να επιτύχουμε ένα κρεμώδες αλλά θερμό χρώμα με μια υποψία χρυσού χαλκού”. Ο Papanikolas συστήνει επίσης ένα απαλό, θερμό κόκκινο εάν θέλεις να αντισταθμίσεις τους ψυχρούς τόνους σε ένα χλωμό δέρμα.
Αυτές οι αποχρώσεις τείνουν να κάνουν το σκούρο δέρμα να δείχνει πράσινο, οπότε διάλεξε καλύτερα ένα πιο ψυχρό καστανοκόκκινο με έμφαση στο καστανό αν θέλεις να κινηθείς προς τα κοκκινωπά χρώματα.
Ψυχρό καστανό
Οι αποχρώσεις συμπεριλαμβάνουν: Σκούρα σοκολάτα, κάστανο, σκούρο καστανοκόκκινο, μόκα.
Για ποιες είναι καλύτερο: Γενικά με το καστανό είναι αρκετά δύσκολο να κάνεις λάθος επιλογή, καθώς κολακεύει σχεδόν όλες τις γυναίκες.
Ωστόσο οι πιο ψυχροί τόνοι μπορεί να δείχνουν ιδιαίτερα εντυπωσιακοί σε γυναίκες με θερμή επιδερμίδα, καθώς βοηθά τις κίτρινες αποχρώσεις να δείχνουν πιο κοντά στο χρώμα της κρέμας.
Ο Sanchez προσθέτει πως τα κορίτσια με πιο σκούρο δέρμα, θα πρέπει να ανοίξουν το σκούρο μελαχρινό σε βαθύ καστανό της μόκας (ιδανικά μαζί με καστανές ανταύγειες σε διάφορους τόνους) για να έχουν ένα υπέροχο, απαλό αποτέλεσμα.
Ζεστό καστανό
Οι αποχρώσεις συμπεριλαμβάνουν: Καραμέλα, μέλι, χρυσό καστανό, κεχριμπάρι, μαόνι, κανέλα.
Για ποιες είναι καλύτερο: Ο Sanchez συστήνει αυτή τη χρωματική γκάμα σε γυναίκες με σταράτο δέρμα, αν και συμβουλεύει να επιλέξεις μια απόχρωση που θα έρχεται σε αντίθεση με την επιδερμίδα σου προκειμένου να μη δείχνεις “ξεπλυμένη”.
“Τα καστανά της καραμέλας ταιριάζουν καλύτερα με δέρμα στις ανοιχτότερες αποχρώσεις του σταράτου, με λίγο περισσότερους κίτρινους και πράσινους τόνους” συμπληρώνει η Pickthorn. “Αυτό το χρώμα δείχνει πραγματικά όμορφο σε μια βάση ή ρίζες που είναι φυσικά σκούρες”.
Ψυχρό μαύρο
Οι αποχρώσεις συμπεριλαμβάνουν: Αληθινό μαύρο, εσπρέσο, μαύρο-μπλε, γλυκόριζα.
Για ποιες είναι καλύτερο: Στον κόσμο των βαφών, το μαύρο δεν είναι μια απλή επιλογή – οι διαφορετικοί τόνοι και οι ανταύγειες προσθέτουν ποικιλία.
Μια πιο ψυχρή απόχρωση μπορεί να σκληρύνει το πρόσωπο αν έχει χλωμό δέρμα, με ψυχρές αποχρώσεις, αν όμως έχει πιο θερμούς ή ουδέτερους τόνους, χαρίζει στην επιδερμίδα μια δραματική, προσελάνινη όψη. (Το ίδιο ισχύει και το σταράτο δέρμα.)
Θερμό μαύρο
Οι αποχρώσεις συμπεριλαμβάνουν: σκούρα μόκα, καστανόμαυρο.
Για ποιες είναι καλύτερο: Τα ψυχρά μαύρα δείχνουν εξαιρετικά στα σκουρόχρωμα δέρματα και η προσθήκη σοκολατένιων τόνων είναι επίσης ένας κολακευτικός τρόπος για να γίνουν πιο ζεστά.
Γυναίκες με χλωμό δέρμα με ψυχρές αποχρώσεις που θέλουν να δοκιμάσουν το σκούρο θα πρέπει να προτιμήσουν μια απόχρωση σε αυτή τη γκάμα αντί για κάτι πιο ψυχρό.
Odigos xromatos5
Πηγή: http://www.shape.gr