LOGO1


Piratia tora telos000Να καταδικαστεί κάθε μορφή πειρατείας που σχετίζεται με την άσκηση του επαγγέλματος του κομμωτή-κουρέα, καθώς και κάθε πρακτική που αντιβαίνει…

Piratia tora telos2
στην νόμιμη πραγματοποίηση του επαγγέλματος του κουρέα κομμωτή.


Στην δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία που η χώρα μας βιώνει, όσοι κουρείς - κομμωτές νόμιμα ασκούν το επάγγελμα του κομμωτή - κουρέα, υπάγονται σε άδικο φορολογικό και ασφαλιστικό καθεστώς.


Οι επιχειρήσεις των κομμωτών - κουρέων με δυσκολία ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.
Αντίθετα, όσοι παρανόμως ασκούν το επάγγελμά του κουρέα - κομμωτή φοροδιαφεύγουν, με αποτέλεσμα σε αυτή την κρίσιμη χρονική στιγμή για την οικονομική κατάσταση της χώρας μας, το κράτος να χάνει σημαντικά ποσά από την απώλεια φόρων κ.λ.π. H επιβίωσή των καταστημάτων μας είναι αμφίβολη, με δυσάρεστες συνέπειες για εμάς και τις οικογένειές μας σε οικονομικό επίπεδο.


Η κομμωτική εκτός των ενδεδειγμένων εκ του νόμου χώρων και από μη πιστοποιημένους ανθρώπους εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για τον ίδιο τον καταναλωτή, δεν τηρείται καμία υγειονομική υποχρέωση που είναι θεμελιώδης για την εκτέλεση της όποιας κομμωτικής εργασίας και αφετέρου δεν λαμβάνεται κάποιο μέσο ασφάλειας σε περίπτωση ατυχήματος, πυρκαγιάς κλπ.


Με δεδομένη αυτή την κατάσταση, η κομμωτική πειρατεία που δυστυχώς ολοένα εξαπλώνεται, παγιώνεται και ιδιαίτερα μέσω του διαδικτύου και των μέσω κοινωνικής δικτύωσης.


Πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλιση των δικαιωμάτων του κλάδου μας με κάθε πρόσφορο τρόπο και μέσο.

 

Πρέπει θεσμικά να καταδικάζουμε κάθε παράνομη πρακτική που αντιβαίνει στο επάγγελμα του κομμωτή - κουρέα και να έρθουν οι εκπρόσωποι του κλάδου μας σε εποικοδομητική συνάντηση με όλους τους αρμόδιους φορείς ώστε να παταχθεί η παράνομη κομμωτική στο σπίτι μέσα από ένα αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο.

Μιχάλης Μεζίνης. Γ. Γραμματέας Σωματείου Κουρέων - Κομμωτών Κορινθίας και Αντιπρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε νομού Κορινθίας.

Piratia tora telos3