LOGO1


Anatropi0Ανατροπή σε ό,τι γνωρίζαμε για την πώληση των προϊόντων κομμωτικής από τα σούπερ μάρκετ και από καταστήματα λιανικής  φέρνει το νέο ΦΕΚ.

Anatropi2Το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε το μεσημέρι του Σαββάτου περιγράφει αναλυτικά τα νέα μέτρα  και τα οποία τίθενται σε ισχύ αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου.

Μάλιστα στο ΦΕΚ αποσαφηνίζεται και το τι θα ισχύει πλέον με τα προϊόντα κομμωτικής και την πώληση τους από τα σούπερ μάρκετ.

Πιο συγκεκριμένα, στα σούπερ μάρκετ απαγορεύεται η πώληση προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση σε μη έχοντες άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κομμωτή-κουρέα, εφόσον η πώληση αφορά σε περισσότερα από δύο (2) τεμάχια προϊόντων ανά κωδικό είδους και ανά πελάτη. Η πώληση περισσότερων τεμαχίων προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση ανά κωδικό σε πελάτη επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση έκδοσης του προβλεπόμενου τιμολογίου.

Anatropi3Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι πολίτες έχουν δικαίωμα να προμηθεύονται από τα σούπερ μάρκετ έως και δύο τεμάχια ανά επαγγελματικό προϊόν κομμωτικής, ενώ το ίδιο ισχύει και για όλα τα καταστήματα λιανικής που προμηθεύονται τέτοια είδη, αλλά και τα κομμωτήρια.

Με εκτίμηση Μιχάλης Μεζίνης Πρόεδρος Σωματείου Κουρέων - Κομμωτών Κορινθίας.

Anatropi4