LOGO1


Όταν εγκατέλειψε ο Αντώνιος το life style των κομμωτηρίων Dino & Gino στη Γλυφάδα και εγκαταστάθηκε στην ήσυχη Κόρινθο, πήρε μαζί του μόνο…

Antonio002

την Τέχνη, την φιλοσοφία και τον επαγγελματισμό του.

Πήραμε τη συνέντευξη από τον Αντώνιο στο τραπεζάκι καφενείου έξω από το κομμωτήριο, στον πεζόδρομο, μετά από δύο χτενίσματα με περίπλοκες βαφές.

Ο Αντώνιος μας αποζημίωσε για την υπομονή μας με γνώση, αυτογνωσία, ταπεινότητα και όραμα για το μέλλον.

AlexanderHair: Αντώνιε, εργάστηκες στη Γλυφάδα και τώρα στην Κόρινθο. Πως συγκρίνεις την Αθηναία και την Κορίνθια;

Αντώνιος : Η Κορίνθια δεν υστερεί καθόλου σε σχέση με την Αθηναία, είναι ενημερωμένη, γνωρίζει τι θέλει από τα μαλλιά της και φροντίζει γενικότερα την εικόνα της. Υπάρχουν στην Κόρινθο πολλά κομμωτήρια οπότε επιλέγει ανάλογα με την γενική ποιότητα που θέλει να έχει στα μαλλιά της.

Antonio003

AlexanderHair: Πιστεύεις ότι το κοινωνικό ή οικονομικό status καθορίζει τις επιλογές στην κομμωτική;

Αντώνιος :Σίγουρα τα μαλλιά και γενικότερα η εικόνα μιας γυναίκας είναι προσωπική υπόθεση, ωστόσο πολλές φορές το κοινωνικό status είναι κινητήριος μοχλός για να επιλέξει η κάθε γυναίκα ένα πιο ποιοτικό χώρο. Δεν θα έλεγα ότι μπορεί το επάγγελμα να προσδιορίζει το στύλ της. Η σημερινή γυναίκα προσαρμόζει την εικόνα της ανάλογα με την προσωπικότητά της.

Antonio004

AlexanderHair: Τολμούν οι Κορίνθιες τα extreme χτενίσματα;

Αντώνιος :Υπάρχει μια μερίδα γυναικών οι οποίες επιλέγουν extreme looks, το θέμα όμως είναι τι είναι extreme. Πολλές φορές είναι χαώδες. Αυτό που συμβουλεύω πάντα τις πελάτισσες μου είναι ότι σε όλα τα look, είτε κλασικά, είτε μοντέρνα, είτε extreme, πρέπει να υπάρχει αισθητική.

Antonio005

AlexanderHair: Κοντά ή μακρυά μαλλιά;

Αντώνιος :Γενικότερα τα μαλλιά έχουν κοντύνει. Κυριαρχούν διάφορα μήκη, όμως θα έλεγα ότι υπάρχουν γυναίκες με μακριά μαλλιά και αυτό δεν θα αλλάξει.

AlexanderHair: Παλαιότερα βασίλευε το ξανθό. Εξακολουθεί να κρατάει τα σκήπτρα;

Αντώνιος : Το ξανθό πάντα θα επικρατεί. Οι επιλογές όμως τώρα είναι περισσότερες, γιατί έχουμε πολλές αποχρώσεις ξανθού, οπότε μπορούμε να δημιουργήσουμε διαφορετικά και ιδιαίτερα χρώματα. Οι εταιρίες πλέον έχουν τόση μεγάλη γκάμα αποχρώσεων που πραγματικά έχουμε μια παλέτα στα χέρια μας όπως ένας ζωγράφος που ζωγραφίζει. Εδώ θέλω να πω όμως ότι θέλει μεγάλη προσοχή στην βαφή που θα επιλέξει κάθε γυναίκα, γιατι κυκλοφορούν πολλά προϊόντα αμφιβόλου ποιότητας. Πρέπει λοιπόν, πηγαίνοντας σε ένα κομμωτήριο να ρωτάει ποια εταιρία χρησιμοποιούν και να βλέπει τα χρωματολόγια.

Antonio006

AlexanderHair: Ποία είναι η φετινή μόδα;

Αντώνιος : Η λέξη μόδα είναι κλισέ, δεν υπάρχει μόδα, υπάρχουν τάσεις! Η τάση λοιπόν για φέτος είναι πολυδιάστατη, υπάρχουν κοντές γραμμές, άλλοτε με φράτζες και άλλοτε με αφέλειες οι οποίες αγκαλιάζουν κυκλικά το πρόσωπο. Υπάρχουν μαλλιά που τοποθετούνται στη βάση του λαιμού, μερικές φορές πιο κοντά καρέ μαλλιά που θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μια τάση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια και θα διαρκέσει για πολύ ακόμα. Μαλλιά μακριά με κυματισμούς, σγουρά αφρό επηρεασμένα από τη δεκαετία του 80. Εδώ θα πρέπει να πω ότι τα προϊόντα που χρησιμοποιούν οι γυναίκες πλέον είναι απαραίτητα για το σχηματισμό των χτενισμάτων.

Antonio007

AlexanderHair: Ποιό είναι το μέλλον της κομμωτικής;

Αντώνιος : Εξέλιξη. Περιμένω πολλά και είμαι αισιόδοξος, επειδή ωστόσο όλα προχωρούν τόσο γρήγορα πρέπει και εμείς να ακολουθήσουμε. Τα τελευταία χρόνια χρόνια ο χώρος είναι πλέον τόσο πλούσιος και θα γίνει πλουσιότερος με περισσότερη προσπάθεια από εμάς, ένα πολυκατάστημα γιατί όχι.

AlexanderHair: Πιστεύεις ότι οι Ελληνίδες γνωρίζουν την καθημερινή περιποίηση των μαλλιών τους;

Αντώνιος : Εδώ ανοίγουμε ένα μεγάλο κεφάλαιο! Νομίζω ότι υπάρχει μια σύγχυση ότι αφορά την περιποίηση των μαλλιών . Ο κομμωτής είναι ο σύμβουλος για τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσει μια γυναίκα στα μαλλιά της ανάλογα με τις ανάγκες της. Έτσι λοιπόν οι γυναίκες θα πρέπει να εμπιστεύονται απόλυτα τον κομμωτή τους για να έχουν όμορφα και υγιή μαλλιά. Πολλές φορές έχει συμβεί να μου πουν πελάτισσες για ένα προϊόν που τους έχει προτείνει η φίλη τους. Αυτό είναι λάθος γιατί μόνο εμείς μπορούμε να δώσουμε συμβουλές για τα σωστά προϊόντα.

Antonio008

AlexanderHair: Συγκρίνονται οι Έλληνες με τους ξένους κομμωτές;

Αντώνιος : Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από τους κομμωτές του εξωτερικού. Στην Ελλάδα υπάρχουν πολύ καλά κομμωτήρια. Πλέον υπάρχει εξατομίκευση στο χώρο και πλήρης ενημέρωση και επαγγελματισμός.

AlexanderHair: Πως βλέπεις τον υπερπληθυσμό στο επάγγελμά σας;

Αντώνιος : Νομίζω ότι ο ανταγωνισμός πρέπει να υπάρχει. Σε μια μεγάλη αγορά η πελάτισσα μπορεί να επιλέξει ανάλογα με τις ανάγκες της τον κατάλληλο χώρο.

AlexanderHair: Μπορεί ένα κομμωτήριο να εξυπηρετεί γυναίκες και άντρες;

Αντώνιος : Ο άντρας πλέον δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην εμφάνιση του, ακολουθεί τις τάσεις, περιποιείται περισσότερο τα μαλλιά του, το πρόσωπο του και το σώμα του.

Ασφαλώς και ένα κομμωτήριο μπορεί να εξυπηρετεί γυναίκες και άντρες. Υπάρχει μια πιο εξατομικευμένη υπηρεσία για τον άντρα ώστε να μπορεί να φροντίσει πλέον και τα γένια του, αφού βλέπουμε πολλούς άντρες να έχουν αυτή την εμφάνιση.

Antonio009

AlexanderHair: Έχει πρόσβαση σε μετεκπαίδευση ο Έλληνας κομμωτής;

Αντώνιος : ‘Όπως είπα και πριν στα media κινούνται όλα τόσο γρήγορα που για να βρίσκεσαι στην επικαιρότητα θα πρέπει να είσαι ενημερωμένος για τα πάντα. Υπάρχει εκπαίδευση στην Ελλάδα, υπάρχουν πολλές πληροφορίες στα Διαδικτυακά μέσα.

Μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει τις μεγάλες εταιρίες οι οποίες κάνουν εκπαίδευση, διάφορα events και show μόδας, μπορεί επίσης να παρακολουθήσει τις ακαδημίες στο Λονδίνο ή στο Παρίσι, όπου εκπαιδεύομαι και εγώ, οι οποίες σου παρέχουν απίστευτες εμπειρίες και τεχνικές. Ο χώρος της κομμωτικής είναι μαγικός γιατί δημιουργούμε μέσα από αυτόν.

AlexanderHair: Τι θα συμβούλευες ένα νέο κομμωτή;

Αντώνιος : Να έχει πάθος και επιθυμία για δημιουργία. Αυτή δίψα για μάθηση είναι απίστευτη. Όταν ξεκίνησα στον χώρο και ανακάλυπτα σιγά σιγά όλες τις πτυχές του κομμωτηρίου, ένιωθα όλο και πιο δυνατός. Είχα την εντύπωση ότι μπορούσα να κάνω τα πάντα κατακτώντας αυτό το μαγικό χώρο με συνεχή προσπάθεια και ατέλειωτες ώρες δουλειάς και εκπαίδευσης.

Antonio010

Alexander Hair: Αντώνιε το κομμωτήριο απαιτεί πολλές ώρες και μεγάλη συγκέντρωση. Μήπως αυτά επηρεάζουν την προσωπική και οικογενειακή ζωή;

Αντώνιος : Δεν θα έλεγα ότι επηρεάζεται απόλυτα η προσωπική και η οικογενειακή ζωή από τη δουλειά μας. Εν μέρη ίσως ναι, γιατί δίνεις το 100% του εαυτού σου όλη μέρα στο κομμωτήριο.

Πηγή: https://www.alexanderhair.gr/blog/post/Synenteyksi-me-ton-Antonio-stin-Korintho_366