LOGO1

 

blank

Papadopoulos1

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στα πλαίσια της μοναδικής επαγγελματικής έκθεσης κομμωτηρίου HAIRPROF διοργανώθηκε…

Papadopoulos2

ένας θεσμός - διαγωνισμός που υπάρχει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Ο διαγωνισμός Greek Hairdressing Awards που αφορά τις γυναικείες κομμώσεις με κορυφαία στιγμή του διαγωνισμού την ανάδειξη του Greek Hairdresser of the Year (του καλύτερου κομμωτή της χρονιάς) τίτλος με μεγάλη αναγνωρισιμότητα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Στο διαγωνισμό αυτό συμμετείχαν επαγγελματίες ιδιοκτήτες και συνεργάτες κομμωτηρίων ενώ τα θέματα του αντλούνταν μέσα από την καθημερινή δουλειά του κομμωτηρίου σε κούρεμα, χτένισμα, χρώμα και τάσεις μόδας.

Ο Παπαδόπουλος Αποστόλης γεννήθηκε στις 10 Απριλίου 1974

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: .Vidal Sassoon, Toni & Guy, Mazzella&Palmer, Tim Hartley, Debbie G, Sophie Dale, Jonny Othona, YouBe Education

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: .Καλλιτεχνική ομάδα Matrix, Καλλιτεχνική ομάδα Farouk, Loreal, Wella, Goldwell Hellas

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: .Vidal Sassoon (Λονδίνο), Adam og Eva (Νορβηγία).

Ο Παπαδόπουλος Αποστόλης είναι ο κατακτητής του τίτλου «Greek Hairdresser of the Year».

Papadopoulos3

Blogkommoton.gr:  Τι σε ώθησε να δηλώσεις υποψηφιότητα για τον διαγωνισμό «Greek Hairdressing Awards» και αν ήταν  ο αρχικός σου στόχος να διεκδικήσεις τον τίτλο «Hairdresser of the Year»;

Παπαδόπουλος Αποστόλης: Κάθε διαγωνισμός είναι μια πρόκληση που σε παρακινεί να δημιουργήσεις σε διαφορετικές συνθήκες σε σχέση με τη καθημερινότητα μέσα στο κομμωτήριο. Πόσο μάλλον η πρόκληση να διεκδικήσεις τον τίτλο “Greek Hairdresser of the Year”! Μου αρέσουν οι προκλήσεις, είμαι άνθρωπος που κυνηγάω συνεχώς νέους στόχους, και η συμμετοχή σε ένα διαγωνισμό είναι να φτάσεις όσο πιο στον τελικό στόχο, οπότε ήταν επόμενο να διεκδικήσω τον συγκεκριμένο τίτλο.

Papadopoulos4

Blogkommoton.gr:  Πώς σου φάνηκε η οργάνωση και ο τρόπος διεξαγωγής του διαγωνισμού;

Παπαδόπουλος Αποστόλης: Με γνώμονα ότι ήταν η πρώτη φορά που διεξαγώταν ο διαγωνισμός “Greek Hairdresser of the Year”, η οργάνωση ήταν πάρα πολύ καλή και όλοι οι συντελεστές συνεργάστηκαν άρτια με τους διαγωνιζόμενους ώστε να κυλίσει ομαλά η όλη διαδικασία. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους σας και είμαι σίγουρος πως και οι επόμενοι θα έχουν την ίδια επιτυχία και ακόμη μεγαλύτερη.

Papadopoulos5

Blogkommoton.gr:  Θα σε δούμε να διεκδικείς  και του χρόνου τον τίτλο «Hairdresser of the Year» έχοντας στο μυαλό σου ότι ο Cos Sakkas έχει κατακτήσει τρις φορές τον τίτλο στην μεγάλη Βρετανία;

Παπαδόπουλος Αποστόλης: Θεωρώ πως η κατάκτηση ενός τέτοιου τίτλου και μάλιστα τρείς φορές, σε μια χώρα όπως η Μ.Βρετανία είναι τεράστια επιτυχία και πολύ μεγάλη αναγνώριση σε όλα τα επίπεδα της δουλειάς μας. Η εμπειρία ενός τέτοιου διαγωνισμού είναι πολύτιμη και αξίζει τη συμμετοχή ανεξαρτήτου αποτελέσματος, προς το παρόν όμως δεν έχω πάρει κάποια απόφαση...η επόμενη χρονιά θα το δείξει.

Papadopoulos6

Blogkommoton.gr:  Τι συμβουλή θα έδινες σε κάποιων κάποια που σκέφτεται να συμμετέχει στον επόμενο διαγωνισμό «Greek Hairdressing Awards»;

Παπαδόπουλος Αποστόλης: Όταν αγαπάς τη δουλειά σου ανιδιοτελώς, η επόμενη μέρα μιας τέτοιας συμμετοχής σε βρίσκει να αξιολογείς την προσπάθειά σου, να κάνεις αυτοκριτική, να αναγνωρίζεις τα λάθη σου αλλά και τις δεξιότητές σου, να έρχεσαι σε επαφή με αξιόλογους ανθρώπους του χώρου μας και φυσικά όταν έχεις πετύχει τον στόχο σου να εισπράτεις την ικανοποίηση και την αναγνωρισιμότητα της δουλειάς σου.

Για όλα τα παραπάνω θα παρότρυνα οποιονδήποτε σκέφτεται μια τέτοια συμμετοχή να πάρει την απόφαση και να ζήσει την εμπειρία!

Papadopoulos7

Blogkommoton.gr:  Πες μας τη γνώμη σου για την HAIRPROF την μοναδική επαγγελματική έκθεση κομμωτηρίου;

Παπαδόπουλος Αποστόλης: Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές και σε όλους τους συντελεστές που συνέβαλαν στην διεξαγωγή της HAIRPROF. Για τα ελληνικά δεδομένα και τις δύσκολες συνθήκες που διανύουμε ως χώρα είναι αξιοθαύμαστη η διοργάνωση μιας τέτοιας επαγγελματικής έκθεσης που έλειπε από τον χώρο της κομμωτικής. Υπάρχει πολύ μεγάλη δυναμική που προδιαθέτει ότι κάθε χρόνο θα γίνεται όλο και μεγαλύτερη, πλουσιότερη σε εκθέτες, με περισσότερους συμμετέχοντες στους διαγωνισμούς αλλά και συνεπή παρουσία εκπαιδευτικών σεμιναρίων, και φυσικά με μεγαλύτερη απήχηση πανελλαδικά και μη.

Papadopoulos8

Blogkommoton.gr:  Δώσε μας τρία ονόματα που σου έρχονται πρώτα στο μυαλό από την συγκεκριμένη σου εμπειρία στον διαγωνισμό και γιατί;

Παπαδόπουλος Αποστόλης: Η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια ονόματα γιατί θεωρώ ότι θα αδικήσω κάποιον. Είμαι ευγνώμων για όλους τους ανθρώπους που έχω δίπλα μου και με στηρίζουν και  μεγάλη εκτίμηση για όλους εκείνους που συνέβαλλαν σε αυτήν την εμπειρία.

Papadopoulos9

Blogkommoton.gr:  Τι σε ώθησε να ασχοληθείς με την κομμωτική;

Παπαδόπουλος Αποστόλης: Η ανάγκη μου να κάνω κάτι δημιουργικό, με ώθησε να ασχοληθώ με την κομμωτική, και τελικά δεν αποδείχθηκα λάθος αφού μου χάρησε απεριόριστες δυνατότητες έκφρασης. Οι δημιουργίες εικόνων, η δοτικότητα στην εκπαίδευση είναι λίγα από τα συναισθήματα που με κάνουν να αγαπώ και να απολαμβάνω το επάγγελμά μου.

Papadopoulos10

Blogkommoton.gr:  Υπήρξε κάποιο άλλο πρόσωπο που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του επαγγέλματος που διάλεξες;

Παπαδόπουλος Αποστόλης: Όταν ξεκινάς ένα επάγγελμα όσο και να το αγαπάς, θα συναντήσεις σε όλες του τις πτυχές, τα ευχάριστα και τις δυσκολίες του. Εκεί καλείσαι να αποφασίσεις αν θα το κάνεις δικό σου. Η πρώτη μου δασκάλα έπαιξε καθοριστικό ρόλο σ'αυτό. Πάντα θυμάμαι να μου λέει: “ όταν νιώσεις ότι έφτασες κάπου σταμάτα την κομμωτική!”.

Από τότε πάντα προσπαθώ, έχω συνεχώς καινούργια πράγματα να μάθω και αυτό με εξελίσει συνεχώς.

Papadopoulos11

Blogkommoton.gr:  Τι απολαμβάνεις περισσότερο στο επάγγελμά αυτό, και ποια στοιχεία πρέπει να έχει κάποιος για να πετύχει το όνειρό του;

Παπαδόπουλος Αποστόλης: Αυτό το επάγγελμα μας δίνει απεριόριστες δυνατότητες. Εκφράζομαι μέσα από αυτό και η ανταμοιβή μου είναι το χαμόγελο του πελάτη μου. Οι φωτογραφίσεις και η εκπαίδευση είναι δύο παρακλάδια της δουλειάς μου που απολαμβάνω και αγαπώ ιδιαίτερα. Τα στοιχεία πρέπει να έχει κάποιος για να πετύχει το όνειρό του είναι η αγάπη για τη δουλειά του, πολύ υπομονή και προσήλωση στους στόχους του, αστείρευτη φαντασία και συνεχής εκπαίδευση.

Papadopoulos12

Blogkommoton.gr:  Ποιο είναι το στοιχείο του επαγγέλματός που σε γοητεύει περισσότερο;

Παπαδόπουλος Αποστόλης: Η μαγεία των γνώσεων που μας δίνονται ώστε να κάνουμε έναν άνθρωπο πιο όμορφο είναι αυτό που με γοητεύει περισσότερο. Να τον βλέπω να αναμορφώνεται και να αλλάζει μέσα από τα δικά μου χέρια, μου δίνει απίστευτη χαρά και ικανοποίηση.

Papadopoulos13

Blogkommoton.gr:  Τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει έναν κομμωτή μοναδικό και επιτυχημένο;

Παπαδόπουλος Αποστόλης: Όλοι είμαστε μοναδικοί. Ευτυχώς η δουλειά μας είναι κάτι προσωπικό και μοναδικό και ο καθένας από εμάς καλείται να εκφραστεί έτσι όπως αυτός νιώθει μέσα από αυτήν. Η επιτυχία έρχεται για μένα μέσα από την εκπαίδευση και μόνο. Το να έχεις τις γνώσεις να δημιουργήσεις αυτό που φαντάζεσαι και να βγεί κάτι μοναδικό που να ταιριάζει απόλυτα στο μοντέλο σου, θεωρώ ότι είναι αυτό που σε κάνει επιτυχημένο.

Papadopoulos14

Blogkommoton.gr:  Παπαδόπουλε Αποστόλη Θα μπορούσες να αναφέρεις κάποιες πολύ σημαντικές σου συνεργασίες.

Παπαδόπουλος Αποστόλης: Οι πιο σημαντικές μου συνεργασίες είναι: Μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας στη Matrix Ελλάδος, Μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας στη Farouk Ελλάδος, συνεργασία στο εκπαιδευτικό κομμάτι με τον Tim Hartley (στενός συνεργάτης του Vidal Sassoon), Debbie G (κύριο στέλεχος στη διαμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος της ακαδημίας Vidal Sassoon), Sophie Dale.

Papadopoulos15

Blogkommoton.gr:  Παπαδόπουλε Αποστόλη ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Παπαδόπουλος Αποστόλης: Το κομμάτι του κομμωτηρίου είναι κάτι που το έχω αναπτύξει αρκετά, όλα αυτά τα χρόνια. Τα μελλοντικά μου σχέδια αφορούν κυρίως την εκπαίδευση. Η ένταξή μου στο χώρο της εκπαίδευσης είναι κάτι που με ενδιαφέρει και το κυνηγάω πολύ. Μέσα από τα σεμινάρια που διοργανώνουμε, στόχος μου είναι να μπορέσω να “περάσω” την εμπειρία μου και τις τεχνικές γνώσεις που έχω αποκτήσει, κυρίως σε νέους κομμωτές και πάνω σε αυτό θέλω πλέον να αφιερώνω το χρόνο μου.

Οι φωτογραφήσεις είναι επίσης ένα αγαπημένο μου κομμάτι που θέλω να το εξελίξω και να το ζήσω.

Papadopoulos16

Blogkommoton.gr:  Τι γνώμη έχεις για το www.blogkommoton.gr

Παπαδόπουλος Αποστόλης: Είναι ένας πλήρες ιστότοπος με ποικίλες πληροφορίες για κάθε τι που αφορά τους επαγγελματίες του κλάδο μας αλλά χωρίς να αφήνει απ' έξω και τους ενδιαφερόμενους πελάτες. Ειδικά στα θέματα των οικονομικών και τεχνικών δυσκολιών που συναντάμε καθημερινά και δεν αφορούν το δημιουργικό κομμάτι,έχω να πω ότι αποτελεί μεγάλη βοήθεια! Συνεχίστε τη καλή δουλειά που κάνετε γιατί γνωρίζω ότι απαιτεί μεγάλη προσπάθεια και αφοσίωση.

Papadopoulos17

Θέλω να σου εκφράσω δημόσια τον θαυμασμό μου για την δουλειά σου και θα ήθελα να μας υποσχεθείς με την καινούργια σεζόν να μας αρθρογραφείς για την σελίδα «Hair Styling, Haircut and Hairstyle» του blogkommoton.gr!

Υπεύθυνος Blogkommoton

Γλυδόπουλος Χριστόφορος