LOGO1


Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

BULLYING kommotiria100Σωστή Κριτική Σκέψη. Σε όλα τα επαγγέλματα του κόσμου υπάρχουν οι καλοί, οι μέτριοι και οι κακοί επαγγελματίες. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε από μεριάς μας…

BULLYING kommotiria2

είναι να αφήσουμε τις προκαταλήψεις στην άκρη ώστε να μπορούμε να συγκρίνουμε και να κρίνουμε με καθαρή σκέψη!

BULLYING kommotiria3

Κρίνω - Συγκρίνω

Θύτης: Μας αναφέρει πως...

«Σύμφωνα με έρευνες που έγιναν από ειδικούς δερματολόγους (Αγγλία, Αμερική, Ιταλία) τα extensions οφείλονται για πολλές βλάβες που προκαλούνται στο κεφάλι μας και εάν δεν προλάβουμε ίσως να χάσουμε τα μαλλιά μας»

Θύμα κομμωτής

Ποιες έρευνες? Παρακαλώ τον τίτλο της έρευνας.

Ποιους ειδικούς δερματολόγους? Παρακαλώ τα ονόματά τους.

Ποια πανεπιστήμια και ποια τα τμήματα που κάνανε την έρευνα? Συγγνώμη τα ονόματα των χωρών δεν μου λένε απολύτως τίποτα. Ιδίως η Ιταλία μέρος των εσόδων της που στηρίζει την οικονομία της προέρχεται από την βιομηχανία των μαλλιών.

ΑΝΙΔΕΟΤΗΤΑ του αρθρογράφου θύτη.

Τριχόπτωση λόγω της μακροχρόνιας χρήσης των extensions που μπορεί να κάνει μια γυναίκα, συχνά καταστρέφει τη γραμμή των μαλλιών πάνω από το μέτωπο και τα σημεία πάνω από τα αυτιά γιατί είναι πιο λεπτά.

ΘΥΜΑ κομμωτής

Δουλεύω 20 χρόνια δεν έχω τοποθετήσει και δεν έχω δει ΠΟΤΕ συνάδελφο επαγγελματία κομμωτή να έχει τοποθετήσει στη γραμμή του μετώπου extensions.

Δεν φταίνε οι κομμωτές εάν κάποιοι επιχειρηματίες ανοίγουν κομμωτήρια με σκοπό το κέρδος και στη προσπάθειά τους να ικανοποιήσουν την πελάτισσα τους δεν ξέρουν να τεκμηριώσουν το «όχι». Επίσης δεν φταίνε οι επαγγελματίες κομμωτές επειδή κάποιος αγόρασε ένα επαγγελματικό εργαλείο και δεν ξέρει πως να το χρησιμοποιήσει. Εάν το χρησιμοποίησε στον εαυτό του, πρόβλημα του.

Εάν κάποιος τον εμπιστεύθηκε και καλά για καλύτερη τιμή, επίσης πρόβλημα του. Οι επαγγελματίες κομμωτές τι φταίνε να πληρώνουν τα αίσχη των άλλων.

Ένας επαγγελματίας είναι λίγο δύσκολο να τοποθετήσει extensions πάνω από το αυτί στα λεπτά μαλλιά. Σημαντικός λόγος για τον κομμωτή είναι να μην φαίνεται η τοποθέτηση, σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να εκθέσει τη πελάτισσα ή τη δουλειά του. Άλλωστε είναι γνωστό σε όλους τους κομμωτές που τοποθετούν extensions ότι η τοποθέτηση ξεκινάει 2,5cm μέσα από την περίμετρο του τριχωτού και άλλα τόσα κάτω από τη βασική χωρίστρα των μαλλιών.

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω το θύτη και οποιονδήποτε συμφωνεί μαζί του τι διαφορά μπορεί να έχει ένα τουφάκι extensions με μια πολύ μακριά τρίχα?

BULLYING kommotiria4

BULLYING kommotiria5

Μία τρίχα των παραπάνω κυριών εάν κοπεί περίπου σε 4 σημεία αποτελεί σε μήκος μία τρίχα των extensions. O μέσος όρος των extensions είναι 55cm. Όπως ανέφερα στην αρχή του άρθρου όλοι οι επαγγελματίες δεν είναι ίδιοι.

Οι σωστές εταιρίες extensions καθαρίζουν και απολυμαίνουν τα μαλλιά καθώς τοποθετούν κερατίνη κόλλα στην μια άκρη της τούφας η οποία δεν μπορεί να δεχθεί παραπάνω μαλλιά από αυτά που μία τρίχα μπορεί να αντέξει.

BULLYING kommotiria6

Παρατηρήστε κάτι στην παραπάνω τοποθέτηση.

  • Οι κόλλες είναι σχεδιασμένες να δέχονται συγκεκριμένη ποσότητα μαλλιών. Εάν πάρουμε λιγότερα μαλλιά από αυτά που πρέπει, η κόλλα θα γλιστρήσει. Άρα οι αντοχές των μαλλιών είναι περισσότερες από το βάρος των extensions.
  • Οι πρόσθετες τρίχες, αυτές που βρίσκονται κάτω από την κόλλα είναι ελαφρώς λιγότερες από τις πραγματικές, αυτές που βρίσκονται πάνω από την κόλλα. Άρα και πάλι οι αντοχές των φυσικών μαλλιών είναι περισσότερες.

Ας μην ξεχνάμε κάτι ΒΑΣΙΚΟ. Ο άνθρωπος είναι σχεδιασμένος από τη φύση του ΜΟΝΟ στο τριχωτό της κεφαλής του να μακραίνουν τα μαλλιά του.

BULLYING kommotiria7

BULLYING kommotiria8

Έχω την έγκριση της Μπ. Μαρία να ανεβάσω φωτογραφίες της όπου τοποθετούμε Extensions περίπου 10 χρόνια. Η Μαρία ξεκίνησε να βάζει extensions αρκετά πριν τα 30 της χρόνια. Τώρα είναι μανούλα δύο παιδιών (παίζει ρόλο στον οργανισμό των γυναικών) και εξακολουθεί να κάνει διάφορες επιμηκύνσεις στα μαλλιά της. Όπως η Μαρία έτσι και όλες οι κυρίες που τοποθετούν extensions καμία δεν έχει το μήκος της Rapunzel. Τo οποίο είναι μία φυσική απόρροια εάν ποτέ δεν κόψουμε τα μαλλιά μας.

Καλό θα ήταν λοιπόν την επόμενη φορά που πάμε να «χτυπήσουμε» μια ομάδα ανθρώπων στο βιοποριστικό τους κομμάτι να είμαστε «καθαροί» από εμπαθείς σκέψεις και καλύτερα ενημερωμένοι.

Ευχαριστώ πολύ την κα. Μπ. Μαρία για το παραπάνω φωτογραφικό υλικό.

Ευχαριστώ για την ανάγνωση Λοράνδου Γεωργία

BULLYING kommotiria99