LOGO1

 

2018 06 25 Malibu C 2

 

blank

Τα βάφει, τα χτενίζει, τα ταλαιπωρεί με βαφές και προϊόντα στάιλινγκ, αλλά πότε ήταν η τελευταία φορά που τα ... άκουσες;


Mistika2
Ακόμη και αν νομίζει πως δεν μιλάνε, πολλές φορές τα μαλλιά της προσπαθούν να της πουν πολλά. "Διάβασε" σωστά τα μαλλιά της και θα καταλάβεις ποια είναι τα μυστικά που προσπαθούν να μαρτυρήσουν.
Τα μαλλιά της θέλουν να σου μιλήσουν! Μάθε ποια είναι τα μυστικά που σου μαρτυρούν!
Mistika3
1. Μπορεί το να γίνει χορτοφάγος να μην ήταν τελικά τόσο καλή ιδέα! Για να έχει υγιή μαλλιά είναι σημαντικό να παίρνει τις απαραίτητες βιταμίνες και πιο συγκεκριμένα πρωτεΐνες, ειδικά αν ταλαιπωρεί την τρίχα της με το πιστολάκι των μαλλιών πολύ συχνά. Αν ας πούμε φτάσει σε σημείο να έχει μέχρι και αναιμία σίγουρα αυτό θα επηρεάσει και την υγεία των μαλλιών της και ίσως δει την τρίχα της να είναι πιο λεπτή από ποτέ. 18mg σιδήρου την ημέρα - που είναι 8mg αν είναι πάνω από 50 ετών- είναι η συνιστώμενη ποσότητα που πρέπει να λαμβάνει. Τα αυγά και τα λαχανικά με πράσινα φύλλα είναι τροφές που βοηθούνε πολύ και βοηθούν τα μαλλιά της να είναι λαμπερά.
Mistika4
2. Έφαγε κόλλημα με το σαμπουάν κατά της ξηροδερμίας: ναι είπαμε θέλει με κάθε κόστος να εξαφανίσει τις νυφάδες που βλέπει στο τριχωτό της κεφαλής της αλλά αν χρησιμοποιεί καθημερινά ένα σαμπουάν για αυτή την περίπτωση δεν αποκλείεται να δει τα μαλλιά της πιο ξηρά και αφυδατωμένα μιας και τα χημικά που περιέχονται στα σαμπουάν κατά της ξηροδερμίας δεν βοηθούν τα μαλλιά της να είναι λαμπερά και απαλά. Αν περιορίσει την χρήση σαμπουάν κατά της ξηροδερμίας σε δυο φορές την εβδομάδα και χρησιμοποιεί ένα απλό σαμπουάν στο ενδιάμεσο θα δει πως τα μαλλιά της θα δείχνουν και θα είναι πιο υγιή αλλά και θα εξαφανιστεί η ξηροδερμία.
Mistika5
3. Δώσε λίγο χρόνο στα μαλλιά της να προσαρμοστούν στα νέα αντισυλληπτικά σου χάπια. Κάθε φορά που παίζει με τις ορμόνες της, το σώμα της αντιδράει με περίεργο τρόπο. Η τρίχα της μπορεί να γίνει πιο λεπτή, πιο ξηρή και λιγότερο λαμπερή λέει η hair colorist των σταρ Rita Hazan. Αυτό είναι ακόμη πιο φανερό όταν βάφει τα μαλλιά της αφού τα ξηρά μαλλιά απορροφούν πιο γρήγορα τη βαφή, οπότε δεν αποκλείεται να έχει μια -ακόμη και μικρή- χρωματική διαφορά με την προηγούμενη βαφή ακόμη και αν περνά το ίδιο ακριβώς χρώμα.
Mistika6
4. Δεν είναι και απαραίτητη ανάγκη να χρησιμοποιεί ειδικό σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά. Οι hair colorists λένε πως τα σαμπουάν που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε parabens και άλλα χημικά αλλάζουν και το τρόπο που φαίνονται τα μαλλιά της.
Mistika7
5. Μπορεί να θέλει να έχεις την τέλεια σιλουέτα και να έχει ερωτευτεί τρελά αλλά τι φταίνε και τα μαλλιά της; Αν νιώθει εξαντλημένη, κουρασμένη ή έχεi γενικά μια αδυναμία από εξάντληση ή και δίαιτα τότε να είναι σίγουρη πως αυτό θα φανεί και στα μαλλιά της. Ακόμη και αν έχει αϋπνίες ή νιώθει διαρκώς κουρασμένη και αυτό είναι κάτι που θα επηρεάσει την συνολική εικόνα των μαλλιών της. Aκόμη και αν μπουν τα πράγματα σε μια τάξη και νιώσει καλύτερα μπορεί να δει κάποιες τούφες της να πέφτουν ή τα μαλλιά της να είναι αδύναμα αρκετό καιρό μετά. Μην βιαστείς να σκεφτείς πως δεν θα της μείνει τρίχα στο κεφάλι, αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς τα μαλλιά της χρειάζονται περίπου τρεις μήνες για να ολοκληρώσουν μια διεργασία που μπορεί να έχει ξεκινήσει και πριν καιρό που πέρασε μια φάση άγχους ή αυστηρής δίαιτας. Απλά σκέψου πως έχουν αλλάξει τα δεδομένα και περνά στην επόμενη φάση που είναι πολύ καλύτερη τόσο για την ψυχολογία της όσο και για τα μαλλιά της!
Mistika8
6. Να κλείσει ένα ραντεβού: αν βλέπεις πως κάτι δεν πάει καλά με τα μαλλιά της, πως χάνει ολόκληρες τούφες ή πως γενικά ο ρυθμός που της πέφτουν τα μαλλιά αυξάνεται τότε πρέπει να της προτείνεις να κλείσει ένα ραντεβού να την δει κάποιος γιατρός. Μπορεί να υπάρχει κάποια δυσλειτουργία του θυροειδούς ή να υποφέρει από κάποια άλλη πάθηση και πρέπει οπωσδήποτε να το κοιτάξει.
Mistika9
Πηγή: http://www.womenonly.gr