LOGO1


Thermokipio1

Ένα ζευγάρι από τη Σουηδία βρήκε έναν δικό του, μοναδικό και μάλλον έξυπνο τρόπο για να κρατάει ζεστό το σπίτι του και την παγωνιά μακριά όταν η θερμοκρασία πέφτει κάτω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου (πράγμα που γίνεται πολύ συχνά τον χειμώνα).


Thermokipio2
Η Marie Granmar και ο Charles Sacilott αποφάσισαν να παραμένουν ζεστοί τις πολύ κρύες μέρες του χειμώνα καλύπτοντας ολόκληρο το σπίτι τους και μέρος του κήπου τους με ένα θερμοκήπιο που παγιδεύει τη ζέστη μέσα στο χώρο τους.
Thermokipio3
O Sacilotto εμπνεύστηκε για να χτίσει το σπίτι του «μέσα σε ένα θεμοκήπιο» από τον αρχιτέκτονα Bengt Warne, ο οποίος σχεδίασε το πρώτο Naturhus (Φυσικό Σπίτι) το 1974. Χρησιμοποιώντας το σχεδιασμό λοιπόν του Warne, κάλυψαν το παλιό εξοχικό τους στο αρχιπέλαγος της Στοκχόλμης με γυαλί 4 χιλιοστών δημιουργώντας αυτό το αποτέλεσμα. Όπως εξηγεί η γυναίκα εκμεταλλεύονται την ενέργεια του ήλιου, ό,τι δηλαδή τους δίνει η φύση και κρατούν έτσι το σπίτι τους ζεστό.
Thermokipio4
Το γυαλί από το θερμοκήπιο είναι αρκετά πιο μακριά από τον τοίχο του σπιτιού όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες επιτρέποντάς τους να καλύψουν και ένα μέρος του κήπου. Σε αυτόν μάλιστα φυτεύουν όπως λένε και μεσογειακά προϊόντα όπως τομάτες, σύκα, αγγούρια που δεν θα μπορούσαν με άλλο τρόπο να ευδοκιμήσουν στον κήπο τους. Το αγαπημένο τους σημείο πλέον στο σπίτι είναι η γυάλινη οροφή-κατάστρωμα.
Thermokipio5
Το ζευγάρι σύμφωνα με το δημοσίευμα της Mirror έχει πλέον ένα λαμπερό χώρο για να ξεκουράζεται, για ηλιοθεραπεία, για διάβασμα ή για να παίζει με το γιο του χωρίς να κρυώνει! Οι φωτογραφίες όπως θα δείτε είναι εντυπωσιακές και δείχνουν ότι το σπίτι ήταν επίσης όμορφο και σε υπέροχη τοποθεσία και χωρίς το γυάλινο περίβλημα αλλά όπως και να έχει τώρα πλέον είναι και ζεστό!
Πηγή: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/2114623/zevgari-echtise-thermokipio-giro-apo-to-spiti-tou