LOGO1


Trim Hunger000Θέλει πραγματικά κουράγιο και ίσως αυταπάρνηση, να είσαι επιχειρηματίας σε ένα εντελώς αφιλόξενο περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα,

Trim Hunger2

όπως είναι αυτό στο οποίο δραστηριοποιούμαστε εμείς σήμερα στη χώρα μας.

Με προσοχή άκουσα, τις μέχρι τώρα τοποθετήσεις των συναδέρφων και ειλικρινά πιστεύω ότι η σύνθεση όλων αυτών καταλήγει, αφενός μεν σε ένα δυσάρεστο συμπέρασμα για την πραγματική κατάσταση που βιώνει σήμερα η επιχειρηματικότητα, αφετέρου δε σε ένα ασφαλές συμπέρασμα για το πως θα πρέπει να οικοδομηθεί μια υγιής και βιώσιμη ανάπτυξη.

Ως επαγγελματίας και από πολύ νέος υπηρετώ με συνέπεια τον συνδικαλισμό. Η πραγματική οικονομία, την οποία εμείς υπηρετούμε και αιμοδοτούμε, δεν συνεχίζει απλώς να έχει πληγές και να αντιμετωπίζει σοβαρά αδιέξοδα.

Δυστυχώς, επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο με την αντιαναπτυξιακή πολιτική που υπηρετεί αυτή η κυβέρνηση. Διότι, τα γνωστά προβλήματα, όπως η έλλειψη ρευστότητας, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τα υψηλά επιτόκια δανεισμού και η πληθώρα των πρόσθετων φορολογικών μέτρων και εισφορών και η υψηλή ανεργία που πλήττει ιδιαίτερα τους νέους, διογκώνονται επικίνδυνα, απειλώντας ευθέως τον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της χώρας μας.

Η έξοδος από την κρίση θα έρθει μόνο μέσω της Ανάπτυξης, η οποία είναι συνυφασμένη με την τόνωση της επιχειρηματικής δράσης και την έμφαση στην προσέλκυση επενδύσεων, που με την σειρά τους θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Είναι αλήθεια, πως στα χρόνια της κρίσης δημιουργήθηκαν αδικίες.

Ωστόσο, τις αδικίες αυτές δεν θα τις διορθώσουμε μέσα από άστοχες παροχές και περιττές δαπάνες σε προνομιούχους.

Οι αδικίες διορθώνονται μόνο αν παράξουμε πλούτο.

Για να παράξουμε πλούτο, θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και να κινηθούμε με εξωστρέφεια, αναπτύσσοντας την οικονομία μας.

Στο σκληρό πρόσωπο της ανεργίας αποτυπώνονται οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

Η επίλυση του προβλήματος για κάθε άνεργη ή άνεργο συμπολίτη μας δεν είναι η καταβολή επιδομάτων ανεργίας ή άλλων επιδομάτων, αλλά η προσφορά μιας σταθερής θέσης εργασίας.

Για να επιτευχθεί αυτό, οφείλουμε να επενδύσουμε σε παραγωγικές δραστηριότητες.

Πρώτα απ’ όλα, να στηρίξουμε τις ήδη υπάρχουσες επιχειρήσεις, οι οποίες συντηρούν ακόμη την εύθραυστη οικονομία μας.

Παράλληλα, να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα.

Δυστυχώς όμως, το τελευταίο μνημόνιο με την υπέρογκη αύξηση της φορολογίας, του ΦΠΑ και των ασφαλιστικών εισφορών οδηγεί τους επαγγελματίες στην πείνα, με πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις στην αγορά.

Πρέπει να διεκδικήσουμε από κοινού την αποκατάσταση των αδικιών σε βάρος όλων των παραγωγικών ομάδων, διότι όλοι πλέον ασφυκτιούν το ίδιο από την υπερφορολόγηση   και τις συνεχώς αυξανόμενες ασφαλιστικές εισφορές.

Εάν αναληφθούν σοβαρές δράσεις στήριξης αυτού του νέου ΕΣΠΑ, μέσω της επιχειρηματικής δραστηριότητας και μέσω των συνεργατικών δράσεων, θα υπάρξουν άμεσα και θεαματικά αποτελέσματα στην ανάπτυξη της χώρας μας.

Τι χρειάζεται; Όραμα, σχέδιο και βέβαια πολιτική βούληση.

Αγαπητοί συνάδελφοι, Πρέπει να διαφυλάξουμε θέσεις εργασίας, και να προχώρησε σε νέες επενδύσεις.

Γι’ αυτό το λόγο, επιβάλλεται να αντιμετωπίσουμε διαρθρωτικές αδυναμίες και προβλήματα που εμποδίζουν την περαιτέρω ανάπτυξη του.

Οφείλουμε να εξελίσσουμε τις υπηρεσίες μας, να αναβαθμίζουμε την ποιότητά τους, να φέρνουμε καινοτόμες ιδέες και να ανοίγουμε νέες αγορές.

Είναι καιρός όμως να περάσουμε από τις διαπιστώσεις στις πράξεις.

Κυρίως εμείς, οι νέοι άνθρωποι είμαστε υποχρεωμένοι να αφήσουμε πίσω τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος και από κοινού να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε δράσεις που θα απενοχοποιήσουν την επιχειρηματικότητα, επιτρέποντάς της να αναπτύξει την οικονομία της Πατρίδας μας.

Trim Hunger3