LOGO1


Katikon000Η Οικονομική αιμορραγία για τους κομμωτές και κουρείς με δικά τους καταστήματα αποτελεί η λειτουργία παράνομων κομμωτηρίων,...

 

Katikon2

όπως και οι κομμωτές που δουλεύουν με επισκέψεις κατ' οίκον.

Το φαινόμενο πολλαπλασιάζεται όπως καταγγέλλουν επαγγελματίες του χώρου, οι οποίοι βλέπουν συνεχώς τους τζίρους τους να κατρακυλάνε προς τα κάτω και τις υποχρεώσεις να αυξάνονται.

Κομμωτές και κομμώτριες... πολίτες που θέλουν να ενισχύσουν το εισόδημά τους, δραστηριοποιούνται σε σπίτια... η μαύρη εργασία έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους επαγγελματίες που διατηρούν καταστήματα και πληρώνουν ΦΠΑ και βεβαίως επιβαρύνονται με όλα τα λειτουργικά έξοδα μιας επιχείρησης.

Κομμωτές και κομμώτριες, μανικιουρίστες, αισθητικοί, πραγματοποιούν κατοίκων επισκέψεις παρέχοντας τις υπηρεσίες τους σε πολύ χαμηλές τιμές και βεβαίως χωρίς απόδειξη και βγάζουν με τον τρόπο αυτό εισόδημα!

Η φοροδιαφυγή στις περιπτώσεις αυτές είναι ανυπολόγιστη, τα έσοδα που χάνει το κράτος είναι τεράστια ενώ η ζημιά που γίνεται στους επαγγελματίες είναι μεγάλη καθώς το δέλεαρ των χαμηλών τιμών είναι ισχυρότερο του γεγονότος πως ο καταναλωτής δεν θα πάρει απόδειξη.

Η κατ’ οίκον επίσκεψη κομμωτών που έκλεισαν τα μαγαζιά τους λόγω κρίσης αλλά συνεχίζουν να ασκούν το επάγγελμα, είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο. Για παράδειγμα, ένα κούρεμα στο κομμωτήριο μπορεί να κοστίζει 10-15 ευρώ αλλά στο σπίτι κοστίζει 5-8 ευρώ! Χτένισμα που θα κόστιζε έως 20 ευρώ στην κατ’ οίκον επίσκεψη στοιχίζει 10 ευρώ!

Η Πολιτεία θα πρέπει να λάβει μέτρα γιατί και μεγάλη φοροδιαφυγή γίνεται και κίνδυνοι υπάρχουν για τη δημόσια υγεία.

Katikon3