LOGO1



Ksirafakia2
Το ξύρισμα είναι από τους πιο εύκολους, δημοφιλείς, γρήγορους και πάνω από όλα ανώδυνους τρόπους αποτρίχωσης! Και ενώ τόσα χρόνια ξυρίζεσαι.. υπάρχουν μερικά tips που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και το ξύρισμά σου πιο ακόμη πιο εύκολο και αποτελεσματικό!
Δες τα 7 σημεία που πρέπει να προσέξεις!
#1. Μην κάνεις απολέπιση αμέσως πριν το ξύρισμα.
Μπορεί η απολέπιση να είναι από τα πρώτα και βασικότερα βήματα προκειμένου να έχουμε μία λαμπερή επιδερμίδα, όμως το να κάνεις scrub αμέσως πριν ξεκινήσεις το ξύρισμα, δεν είναι καθόλου καλή ιδέα, όπως αναφέρουν αρκετοί δερματολόγοι! «Μπορεί να προκαλέσει έντονο ερεθισμό και κοκκινίλες στην επιδερμίδα. Το ίδιο ισχύει και αμέσως μετά το ξύρισμα. Το ξύρισμα λειτουργεί κατά κάποιο τρόπο και ως απολέπιση της επιδερμίδας, (απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και κάνει να εμφανιστούν οι μικρές- «κρυμμένες» τριχούλες) επομένως, η συμπληρωματική απολέπιση με scrub μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό του δέρματος.» λέει ο Dr. Neal Schultz.

Ksirafakia3

#2. Ξυρίσου στο τέλος του ντους σου
Το σωστό timing είναι το παν! Ο ιδανικός χρόνος για να ξυρίσεις τα πόδια σου είναι στο τέλος του ντους , με το ζεστό- χλιαρό νερό να εξακολουθεί να τρέχει στο σώμα σου, μιας και οι πόροι του δέρματος ανοίγουν και οι τρίχες γίνονται πιο μαλακές.

Ksirafakia4

#3. Βρες τους σωστούς «συμμάχους»
Μην ξεκινάς το ξύρισμα αν πρώτα δεν απλώσεις ένα gel, αφρό ή κρέμα ξυρίσματος, που κάνουν πιο ολισθηρή την επιφάνεια πάνω στην οποία θα ακουμπήσει το ξυραφάκι. Απόφυγε το κλασικό σαπούνι ή άλλα προϊόντα που έχεις στο μπάνιο σου και φυσικά ποτέ να μην ξυρίζεις τα πόδια σου στεγνά (όπως θα διάβασες παραπάνω, το νερό μαλακώνει την τρίχα)!

Ksirafakia5

#4. Μην χρησιμοποιείς ξυραφάκια άλλων ακόμη και της αδερφής σου ή του καλού σου
Από τους βασικότερους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρείς! Το ξυραφάκι, όπως και αρκετά άλλα beauty προϊόντα προορίζονται για καθαρά ατομική χρήση. Κράτα το λοιπόν για τον εαυτό σου και μην το μοιράζεσαι! Είναι μόνο δικό σου!

#5. Επένδυσε σε ένα καλό ξυραφάκι
Για να αποφύγεις ερεθισμούς ή το να κοπείς με το ξυραφάκι καλό θα ήταν να χρησιμοποιείς ένα ξυραφάκι που να έχει δύο – τρεις λεπίδες και πάντα μία προστατευτική! Και φυσικά (ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ) τσέκαρε συχνά το ξυραφάκι σου και ΜΗΝ το χρησιμοποιείς αν δεις να έχει σκουριασμένες λεπίδες.

Ksirafakia6

#6. Μάθε να το αλλάζεις
Όπως έχουμε ξαναγράψει το ξυραφάκι δεν είναι τσάντα (να ξεχνάς ή να βαριέσαι να την αλλάξεις)... Η Jeanine Dowie, δερματολόγος, συμβουλεύει, λοιπόν, όλες τις γυναίκες να αλλάζουν το ξυραφάκι τους κάθε 5-10 ξυρίσματα. Βέβαια, ο αριθμός αυτός ποικίλει ανάλογα με το μήκος αλλά και το πάχος της τρίχας αλλά και την περιοχή που έχεις να ξυρίσεις. Εάν ξυρίζεσαι κάθε μέρα και έχεις λεπτή τρίχα, θα πρέπει να αλλάζεις ξυραφάκι ή εναλλακτικά τις λεπίδες του κάθε 10 ημέρες. Αν η τρίχα σου είναι πιο δυνατή και παχιά, κάθε 5-7 ημέρες.

#7. Μην ξεχνάς την ενυδάτωση
Φρόντισε να ενυδατώνεις τα πόδια σου (όπως και το πρόσωπο αλλά και τα υπόλοιπα μέρη του σώματός σου) σε καθημερινή βάση! Αυτό θα κάνει τα πόδια σου να είναι πάντα λεία και βελούδινα.
Πηγή: http://www.queen.gr/omorfia/diy/story/130456/xrisimopoieis-xyrafaki-7-xrisima-tips-poy-prepei-na-xereis