LOGO1

 

2018 06 25 Malibu C 2

 

blank

Στο διαγωνισμό αυτό συμμετείχαν επαγγελματίες ιδιοκτήτες και συνεργάτες κομμωτηρίων ενώ τα θέματα του, αντλούνται μέσα από την…

001 003 Lonardou002

καθημερινή δουλειά του κομμωτηρίου σε κούρεμα, χτένισμα, χρώμα και τάσεις μόδας.

Η Λοράνδου Γεωργία κατέκτησε την 3η θέση στο Freestyle - Total Look 2018.

001 003 Lonardou003

Η Λοράνδου Γεωργία γεννήθηκε στις 07/01/1982 στον Πειραιά.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: 1ο Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο Περάματος

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: . Απ‘ όταν τελείωσα το επαγγελματικό λύκειο, 20 χρόνια πριν, παρακολουθώ και παρατηρώ τις δουλειές καταξιωμένων συναδέλφων. Όταν αυτοί αποφασίζουν να οργανώσουν κάποια εκπαιδευτική συνάντηση που θα περιέχει πρακτική εξάσκηση, σε θέμα που με ενδιαφέρει, τότε τους ακολουθώ σε οποιαδήποτε χώρα και εάν το οργανώσουν.

001 003 Lonardou004

Blogkommoton.gr: Τι σε ώθησε να ασχοληθείς με την κομμωτική;

Λοράνδου Γεωργία: Ο ΑΣΤΕΙΡΕΥΤΟΣ ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ μου για το πώς μπορούν δύο χέρια να δώσουν σχήμα και χρώμα στα ακαθόριστα μαλλιά των ανθρώπων

001 003 Lonardou005

Blogkommoton.gr: Υπήρξε κάποιο άλλο πρόσωπο που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του επαγγέλματος που διάλεξες;

Λοράνδου Γεωργία: Ναι. Η μητέρα μου. Ήμουν έφηβη και καλή μαθήτρια, αυτό με έκανε να αμφιταλαντεύομαι μεταξύ μιας ανώτερης σχολής ή την κομμωτική. Η άποψη της μητέρας μου ήταν… « εφόσον έχεις μια έμφυτη τέχνη μέσα σου, όσο την ‘’καλλιεργείς’’ τόσο θα ανοίγονται οι ορίζοντες σου. Δεν θα χρειαστείς ποτέ κανένα να σε βοηθήσει ούτε καν στο ξεκίνημα σου Παρά μόνο τα χέρια σου». Αυτός ήταν ένας καθοριστικός λόγος για μένα.

001 003 Lonardou006

Blogkommoton.gr: Τι σε ώθησε να δηλώσεις υποψηφιότητα για τον διαγωνισμό «Greek Hairdressing Awards 2018».

Λοράνδου Γεωργία: Μου άρεσαν πολύ τα θέματα του και ότι είναι ένας διαγωνισμός πόντων. Μπορεί να διαγωνιστεί κάποιος από ένα ως όσα θέματα θέλει, ούτως ή άλλως βραβεύσεις υπάρχουν για κάθε κατηγορία. Για να χρηστεί όμως ως ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΜΜΩΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ χρειάζονται τουλάχιστον τρεις κατηγορίες. Η κομμωτική είναι πολυδιάστατο επάγγελμα   άρα σωστό είναι να δείξει τις ικανότητες του και στο κούρεμα και στο χρώμα και στο καλλιτεχνικό χτένισμα. Επίσης είναι ένας διαγωνισμός κομμωτικής που διοργανώθηκε από συναδέλφους κομμωτές που είναι καταξιωμένοι και χρόνια στο χώρο.

001 003 Lonardou007

Blogkommoton.gr: Πώς σου φάνηκε η οργάνωση και ο τρόπος διεξαγωγής του διαγωνισμού;

Λοράνδου Γεωργία: Ξεκίνησε και τελείωσε ακριβώς στους προκαθορισμένους χρόνους. Απρόβλεπτα θέματα την ώρα του διαγωνισμού επιλύθηκαν σωστά σε χρόνους ρεκόρ. Σε κάθε μας απορία πάντα υπήρχε άτομο να μας τη λύση. Οι κριτές έκαναν τη δουλειά τους απόλυτα επαγγελματικά. Ήταν δύο τα θέματα που κάπως δυσκολευτήκαμε. Ένα ήταν ο χώρος προετοιμασίας μας που ήταν αρκετά μικρός. Δεύτερον δεν υπήρχε άνετος χώρος να παρακολουθήσουν το διαγωνισμό οι συγγενείς και οι φίλοι. Με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν λίγο τους παρατηρητές μας και μείς οι διαγωνιζόμενοι να ακούμε όλα τα σχόλια των θεατών και μια μικρή οχλαγωγία.

001 003 Lonardou008

Blogkommoton.gr: Τι συμβουλή θα έδινες σε κάποιων κάποια που σκέφτεται να συμμετέχει στον επόμενο διαγωνισμό «Greek Hairdressing Awards 2019»;

Λοράνδου Γεωργία: Να μην το σκέφτεται. Να το συμμετέχει. Είναι μία όμορφη εμπειρία. Το μόνο που χρειάζεται είναι καλή προετοιμασία

001 003 Lonardou009

Blogkommoton.gr: Πες μας τη γνώμη σου για την έκθεση HAIRPROF;

Λοράνδου Γεωργία: Επειδή την έχω επισκεφτεί και τις προηγούμενες χρονιές νομίζω πως γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερη. Έχει πλέον περισσότερους επαγγελματίες, έχει όμορφα περίπτερα και καλή δομή. Αυτό που με παραξένεψε είναι ότι φέτος δεν έλαβα την πρόσκληση της έκθεσης όπως κάθε χρόνο. Κάτι που με λύπησε θα έλεγα είναι ότι… κάποιοι από τους συνοδούς των διαγωνιζομένων που δεν έχουν καμία σχέση με το χώρο και παραβρίσκονταν εκεί μόνο και μόνο για να βοηθήσουν τους ανθρώπους τους. Πλήρωσαν είσοδο όλες τις μέρες που διαγωνιζόταν ο διαγωνιζόμενος. Θεωρώ πως θα ήταν πιο φρόνιμο να ορίζεται ένας συνοδός ανά διαγωνιζόμενο ο οποίος να πληρώνει βεβαίως αλλά τη μια ημέρα. Εφόσον δεν υπάρχει χώρος φύλαξης των εργαλείων, των ρούχων των διαγωνιζομένων και των μοντέλων τους η ανάγκη για συνοδό αυξάνεται.

001 003 Lonardou010

Blogkommoton.gr: Δώσε μας τρία ονόματα που σου έρχονται πρώτα στο μυαλό από την συγκεκριμένη σου εμπειρία στον διαγωνισμό και γιατί;

Λοράνδου Γεωργία: Γλυδόπουλος Χριστόφορος, απαντάει πάντα στις κλήσεις του. Είναι πάντα ευγενικός και κατατοπιστικός. Όταν δεν γνωρίζει κάτι θα ξέρει σίγουρα αυτόν που το γνωρίζει άρα θα λυθεί κάθε απορία.

Μυλωνάς Γιώργος είναι ο άνθρωπος που λύνει τις απορίες στα τεχνικά θέματα του διαγωνισμού, έχει χιούμορ και είναι καλός συντονιστής την ώρα του διαγωνισμού. Παρατηρούσε την οχλαγωγία του κόσμου, τους ζητούσε να κάνουν ησυχία και να χρησιμοποιούν ως εμψύχωση αντί για σχόλια, χειροκρότημα

001 003 Lonardou011

Blogkommoton.gr: Τι απολαμβάνεις περισσότερο στο επάγγελμά αυτό, και ποια στοιχεία πρέπει να έχει κάποιος για να πετύχει το όνειρό του;

Λοράνδου Γεωργία: Είναι ένα διαπροσωπικό επάγγελμα, έτσι κάθε φορά που μία εργασία ολοκληρώνεται με επιτυχία και το πρόσωπο γεμίζει από ευτυχία νιώθω πως «έχτισα» σωστά μια ψυχολογία.

Είναι ένα επάγγελμα που μας βάζει ‘‘κρυφά’’ στις ζωές των ανθρώπων και χρόνο με το χρόνο μπαίνουμε όλο και πιο βαθιά μέσα στις ζωές τους. Μέσα στα 20 χρόνια εμπειρίας μου έχω κυρίες που τις καλλώπιζα για τις τρυφερές συναντήσεις, αργότερα για να τους φτιάξω την ψυχολογία γιατί τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά και σιγά σιγά με το πέρασμα των χρόνων, φτάσαμε στον γάμο, στις βαπτίσεις και σε όλα τα ευχάριστα ή όχι γεγονότα της ζωής. Φυσικά για να τα ζήσουμε όλα αυτά τα απολαυστικά   εμείς οι κομμωτές, χρειάζεται και η παρακάτω παράγραφος.

Το επάγγελμα της κομμωτικής είναι πρόκληση . Πριν προλάβουμε να μάθουμε κάτι, βγαίνει κάτι άλλο. Συνεχώς πρέπει να εκπαιδευόμαστε .

Ένα ακόμα πράγμα που προσωπικά μου κεντρίζει το ενδιαφέρον , είναι ότι οι κομμωτές είμαστε ‘’μικροί’’ γιατροί. Όλα τα χρώματα δεν αποδίδουν το ίδιο σε όλους τους ανθρώπους. Όλες οι θεραπείες δεν κάνουν για όλα τα μαλλιά. Όλοι οι οργανισμοί δεν μπορούν να δεχθούν όλα τα προϊόντα . Άρα πρέπει να έχουμε ένα καλό ιστορικό του πελάτη μας για το τι έχει κάνει παλαιότερα στα μαλλιά του και από μόνοι μας να κάνουμε μια σωστή διάγνωση για την κατάσταση των μαλλιών στο σήμερα, ώστε να είμαστε πολύ κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Νομίζω πως αυτά που πρέπει να έχουμε όσοι έχουμε θέσει επαγγελματικούς στόχους, είναι η υπομονή , η επιμονή και να μπορούμε να αντιλαμβανόμαστε τι πραγματικά θα ήθελε ο πελάτης μας και όχι τι θα θέλαμε εμείς να του κάνουμε. Εάν χρειάζεται οπωσδήποτε να του αλλάξουμε γνώμη για κάτι, να μπορούμε να το αιτιολογήσουμε.

001 003 Lonardou012

Blogkommoton.gr: Ποιο είναι το στοιχείο του επαγγέλματός που σε γοητεύει περισσότερο;

Λοράνδου Γεωργία: Ότι μπορεί και κρατάει στο προσκήνιο το κλασικό και το μοντέρνο παράλληλα . π.χ. Δεν καταργήθηκε το ίσωμα επειδή το ανακάλυψαν τότε που σιδέρωναν τα ρούχα με σίδερο που ζεσταινόταν με κάρβουνο.

Το ίδιο άτομο που θα κάνει ίσιωμα, σε μια ξεχωριστή του περίπτωση θα αναζητήσει το σούπερ μοντέρνο χτένισμα.

Επίσης ένα πολύ γοητευτικό στοιχείο του επαγγέλματος είναι ότι μας αφήνει ελεύθερους να δημιουργήσουμε ότι θέλουμε με όποιον τρόπο θέλουμε

001 003 Lonardou013

Blogkommoton.gr: Τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει έναν κομμωτή μοναδικό και επιτυχημένο;

Λοράνδου Γεωργία: Κατά τη προσωπική μου άποψη πολλοί από εμάς αγαπάμε τη δουλειά μας. Αλλά επιτυχημένος για έμενα είναι ο κομμωτής, τον οποίο οι πελάτες του τον εμπιστεύονται χρόνια, θέλουν να τον γνωρίσουν νέοι πελάτες, οι συνάδελφοι του τον σέβονται και τον θαυμάζουν και δε φοβάται να γνωστοποιήσει τα μυστικά του στη δουλειά, αφού αύριο θα δημιουργήσει νέα!

001 003 Lonardou014

Blogkommoton.gr: Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Λοράνδου Γεωργία: Παρομοιάζω τον εαυτό μου με καπετάνιο που του αρέσει η δράση. Δεν θα ήθελα να αυξήσω το στόλο μου αλλά να επεκτείνω τα μέτρα του πλοίου μου.

30740486 10210828660927801 5884703196701523968 n

Υπεύθυνος Blogkommoton

Γλυδόπουλος Χριστόφορος

001 003 Lonardou015