LOGO1

 

2018 06 25 Malibu C 2

 

blank

Στο διαγωνισμό αυτό συμμετείχαν επαγγελματίες ιδιοκτήτες και συνεργάτες κομμωτηρίων ενώ τα θέματα του,αντλούνταν μέσα από…

001 007 Kotsaki2

την καθημερινή δουλειά του κομμωτηρίου σε κούρεμα, χτένισμα, χρώμα και τάσεις μόδας.

Η Κωτσάκη Αναστασία κατέκτησε την 2η θέση στο Χτένισμα δεκαετίας 1920 (Βραδινό Χτένισμα).

Η Κωτσάκη Αναστασία γεννήθηκε στις 24/02/1964 στην Αθήνα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: Σχολή Κομμωτικής Ν. Αμαράντου

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: L’ Oreal de Paris

001 007 Kotsaki3

Blogkommoton.gr: Τι σε ώθησε να ασχοληθείς με την κομμωτική;

Κωτσάκη Αναστασία: Δεν θα πω ότι από μικρή μου άρεσε, όπως οι περισσότεροι λένε. Θα πω απλά έτυχε. Γράφτηκα στη σχολή, ολοκλήρωσα τις σπουδές, πήρα το πτυχίο μου και αυτό ήταν όλο. Ερωτεύτηκα την κομμωτική όταν πήγα για εκπαίδευση στη Γαλλία, στη L’ Oreal de Paris . Οι απαιτήσεις και το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό. Ήταν μια πρόκληση για μένα. Εκεί έκανα στροφή 180ο μοιρών γιατί κατάλαβα ότι η κομμωτική δεν είναι απλά ένα επάγγελμα, αλλά ένα καλλιτεχνικό επάγγελμα όπου ο καλλιτέχνης πρέπει να έχει πάθος, φαντασία και δημιουργικότητα.

001 007 Kotsaki4

Blogkommoton.gr: Υπήρξε κάποιο άλλο πρόσωπο που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του επαγγέλματος που διάλεξες;

Κωτσάκη Αναστασία: Η μητέρα μου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του επαγγέλματος αυτού, η οποία ήταν γνώστης του αντικειμένου και στη συνέχεια έγινε το δεξί μου χέρι στο κομμωτήριο αλλά και σε όλη την επαγγελματική μου δραστηριότητα .

001 007 Kotsaki5

Blogkommoton.gr: Τι σε ώθησε να δηλώσεις υποψηφιότητα για τον διαγωνισμό «Greek Hairdressing Awards 2018».

Κωτσάκη Αναστασία: Γενικώς είμαι άτομο που του αρέσουν οι προκλήσεις, ο συναγωνισμός και οι ευκαιρίες να αναδεικνύω τη δουλειά μου. Ας σοβαρευτούμε λίγο, απλά μου έλειπε το κύπελο από τη συλλογή μου.

001 007 Kotsaki6

Blogkommoton.gr: Πώς σου φάνηκε η οργάνωση και ο τρόπος διεξαγωγής του διαγωνισμού;

Κωτσάκη Αναστασία: Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που λαμβάνω μέρος στο διαγωνισμό, η οργάνωση και ο τρόπος διεξαγωγής ήταν εξαιρετικά. Αλλά μεγάλη εντύπωση μου έκανε ο διαγωνιστικός χώρος ο οποίος ήταν πιο μεγάλος και οι διαγωνιζόμενοι βρίσκονταν σε περίοπτη θέση για το κοινό.

001 007 Kotsaki7

Blogkommoton.gr: Τι συμβουλή θα έδινες σε κάποιον/ κάποια που σκέφτεται να συμμετέχει στον επόμενο διαγωνισμό «Greek Hairdressing Awards 2019»;

Κωτσάκη Αναστασία: Να λάβει μέρος στον επόμενο διαγωνισμό χωρίς δεύτερη σκέψη. Είναι μια μοναδική εμπειρία. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να βγάλει ένα αξιοπρεπέστατο αποτέλεσμα μέσα στο χρονικό περιθώριο που του/της δίνετε ανάλογα με το διαγωνιστικό θέμα που θα επιλέξει.

001 007 Kotsaki8

Blogkommoton.gr: Πες μας τη γνώμη σου για την έκθεση HAIRPROF;

Κωτσάκη Αναστασία: Είναι μια έκθεση πολύ ενδιαφέρουσα, γιατί αφορά αποκλειστικά όσους ασχολούνται με την κομμωτική τέχνη. Επίσης οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν σεμινάρια που τους ενδιαφέρουν, αλλά και να παρακολουθήσουν υπέροχες παρουσιάσεις από αξιόλογους επαγγελματίες του χώρου καθώς και τη νέα γενιά κομμωτών διαφόρων σχολών on stage.

001 007 Kotsaki9

Blogkommoton.gr: Δώσε μας τρία ονόματα που σου έρχονται πρώτα στο μυαλό από την συγκεκριμένη σου εμπειρία στον διαγωνισμό και γιατί;

Κωτσάκη Αναστασία: Δεν θα πω ονόματα, αλλά θα πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στα άτομα που με στήριξαν, ήταν δίπλα μου και μου μετέδιδαν τη θετικής ενέργεια εκείνη τη μέρα.

001 007 Kotsaki10

Blogkommoton.gr: Τι απολαμβάνεις περισσότερο στο επάγγελμά αυτό, και ποια στοιχεία πρέπει να έχει κάποιος για να πετύχει το όνειρό του;

Κωτσάκη Αναστασία: Απολαμβάνω γενικότερα το επάγγελμα αυτό γιατί είναι δημιουργικό και απαιτητικό και μου δίνει τη δυνατότητα να αποκρυσταλλώσω τις εικόνες που έχω φανταστεί στα μαλλιά.

Για να πετύχει κάποιος το ονειρό του πρέπει να έχει πείσμα, εμπιστοσύνη στον εαυτό του και στις δυνατότητές του, να μην απογοητεύεται, να προχωράει μπροστά για κάτι καλύτερο και διαφορετικό και να προσπαθεί να ενημερώνεται συνεχώς για την εξελιξή του.

001 007 Kotsaki11

Blogkommoton.gr: Ποιο είναι το στοιχείο του επαγγέλματός που σε γοητεύει περισσότερο;

Κωτσάκη Αναστασία: Η διαφορετικότητα του κάθε ατόμου και οι καθημερινές προκλήσεις.

001 007 Kotsaki12

Blogkommoton.gr: Τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει έναν κομμωτή μοναδικό και επιτυχημένο;

Κωτσάκη Αναστασία: Να μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της πελάτισσας, να προτείνει και να υλοποιεί κάτι διαφορετικό έστω και αν η πελάτισσα είναι δύσκολη ή διστακτική.

Blogkommoton.gr: Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Κωτσάκη Αναστασία: Πρώτα από όλα να είμαι καλά και φυσικά να συνεχίσω τα σεμινάρια εκπαίδευσης στα βραδινά και νυφικά χτενίσματα και να έχω έμπνευση για το επόμενο βιβλίο κομμωτικής.

Υπεύθυνος Blogkommoton

Γλυδόπουλος Χριστόφορος

001 007 Kotsaki13