LOGO1

 

2018 06 25 Malibu C 2

 

blank

Για τρίτη φορά στην Ελλάδα, στα πλαίσια της μοναδικής επαγγελματικής έκθεσης κομμωτηρίου HAIRPROF διοργανώθηκε ένας θεσμός διαγωνισμός που υπάρχει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

002 006 Xatzianestis2

Ο διαγωνισμός Greek Barber Awards 2018 που αφορά τις αντρικές κομμώσεις με κορυφαία στιγμή του διαγωνισμού την ανάδειξη του Greek Barber Of The Year 2018 (του καλύτερου μπαρμπέρη της χρονιάς) τίτλος με μεγάλη αναγνωρισιμότητα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Στο διαγωνισμό αυτό συμμετείχαν επαγγελματίες ιδιοκτήτες και συνεργάτες μπαρμπέρικων ενώ τα θέματα του, αντλούνταν μέσα από την καθημερινή δουλειά του μπαρμπέρικου.

Ο Χατζηανέστης Εμμανουήλ συμμετείχε κατακτώντας μάλιστα την 1η θέση στο Old School Haircut.

002 006 Xatzianestis3

Ο Χατζηανέστης Εμμανουήλ γεννήθηκε στις 20-01-1991

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΕΠΑΛ κομμωτικής

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: . Αγγλία (Λονδίνο) και Ολλανδία Ρότερνταμ (SCHOREM ACADEMY)

Ο Χατζηανέστης Εμμανουήλ ασχολείται με την κομμωτική 10 χρονιά. Τα 5 τελευταία, από το 2013 έχει το δικό του κατάστημα το «diss barbers».

002 006 Xatzianestis4

Blogkommoton.gr: Τι σε ώθησε να ασχοληθείς με το barbering;

Χατζηανέστης Εμμανουήλ: Οι γονείς μου ήταν αυτοί που με ώθησαν στην κομμωτική λόγω της αγάπης μου με την τέχνη την οποία έβλεπαν από την πολύ μικρή μου ηλικία.

Blogkommoton.gr: Υπήρξε κάποιο άλλο γεγονός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του επαγγέλματος που διάλεξες;

Χατζηανέστης Εμμανουήλ: Το πάθος μου για την ζωγραφική. Ασχολήθηκα πάνω από 12 χρόνια και με βοήθησε πολύ στην πορεία μου στην κομμωτική.

002 006 Xatzianestis5

Blogkommoton.gr: Τι σε ώθησε να δηλώσεις υποψηφιότητα για τον διαγωνισμό «Greek Barber Awards 2018».

Χατζηανέστης Εμμανουήλ: Με ώθησε το πείσμα που έχω να τα καταφέρω και «ο ανταγωνισμός» με την καλή έννοια πάντα. Δεν μου αρέσει να χάνω, όταν γίνεται όμως θα το δεχτώ. Δεν δέχομαι όμως ότι κάποιος που ασχολείται με το ίδιο τομέα είναι κατά πολύ καλύτερος μου. Θα το σεβαστώ, θα το θαυμάσω αλλά θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να τον φτάσω και να τον περάσω.

002 006 Xatzianestis6

Blogkommoton.gr: Πώς σου φάνηκε η οργάνωση και ο τρόπος διεξαγωγής του διαγωνισμού;

Χατζηανέστης Εμμανουήλ: Η διοργάνωση φέτος ήταν πολύ αναβαθμισμένη με πολύ καλό επίπεδο και μεγάλες αλλαγές προς το καλλίτερο από τις προηγούμενες χρονιές, καθώς ήμουν και εκεί παρόν με κάποιες διακρίσεις.

002 006 Xatzianestis7

Blogkommoton.gr: Τι συμβουλή θα έδινες σε κάποιων κάποια που σκέφτεται να συμμετέχει στον επόμενο διαγωνισμό «Greek Barber Awards 2019»;

Χατζηανέστης Εμμανουήλ: Θα συμβούλευα να έχει όρεξη για πολλή δουλειά. Όταν λέω δουλειά, εννοώ προετοιμασία, σε όλα τα κομμάτια που χρειάζεσαι για να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό. Είτε αυτό λέγεται σκηνική παρουσία, είτε αποτέλεσμα κουρέματος, ταχύτητα κτλ... Το άγχος είναι εκεί, πάντα είναι εκεί όμως προσπαθείς να το αποβάλεις και να συγκεντρωθείς σε αυτό που δούλεψες και προετοιμάστηκες τόσο καιρό.

Blogkommoton.gr: Πες μας τη γνώμη σου για την έκθεση HAIRPROF;

Χατζηανέστης Εμμανουήλ: Η έκθεση της HAIRPROF είναι θεσμός πλέον. Κάθε χρόνο όλο και μεγαλώνει. Εχουμε φέρει ψηλά τον πήχη και η Ελλάδα είναι έτοιμη να πάει το barber πιο ψηλά.

002 006 Xatzianestis8

Blogkommoton.gr: Τι απολαμβάνεις περισσότερο στο επάγγελμά αυτό, και ποια στοιχεία πρέπει να έχει κάποιος για να πετύχει το όνειρό του;

Χατζηανέστης Εμμανουήλ: Αυτό που με εξιτάρει περισσότερο στο επάγγελμα μου είναι ότι δεν έχει ταβάνι. Είναι μια τέχνη που καθημερινά αν έχεις όρεξη, υπάρχει δυνατότητα βελτίωσης. Κάθε μέρα μαθαίνεις όλο και κάτι. Τέλειος δεν θα γίνεις ποτέ. Ανέβασε τον πήχη όμως σε ένα σημείο άφταστο, ξεχωριστό.

002 006 Xatzianestis9

Blogkommoton.gr: Ποιο είναι το στοιχείο του επαγγέλματός που σε γοητεύει περισσότερο;

Χατζηανέστης Εμμανουήλ: Όσο περισσότερο δουλεύεις τόσο εξελίσσεσαι. Μπαρμπέρης καλός δεν είναι αυτός που κουρεύει καλά απλά, είναι αυτός που έχει γνώση στο επάγγελμα του έχει αντίληψη έχει φαντασία και επιμονή!!!

Και σίγουρα μεγάλη υπομονή είναι επάγγελμα που χρειάζεται γερά νεύρα και γερά πόδια καθώς περνάς πάνω από 10 ώρες την ημέρα όρθιος εξυπηρετώντας τους πελάτες σου σε ασταμάτητο ρυθμό.

002 006 Xatzianestis10

Blogkommoton.gr: Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Χατζηανέστης Εμμανουήλ: Τα μελλοντικά μου σχέδια είναι σίγουρα μετά τις διακρίσεις μου στην Ελλάδα έχω ήδη ξεκινήσει στις δικτυακές μου σχέσεις στο εξωτερικό καθώς πολύ σύντομα θα διαγωνιστώ σε ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς. Μ αρέσει να βλέπω ως που μπορώ να το φτάσω δεν είμαι ποτέ ευχαριστημένος με τον εαυτό μου πάντα θέλω κι άλλο.

Επίσης θέλω να μεγαλώσω την υπάρχων ομάδα μου 10 ατόμων κι άλλο.

Σίγουρα ένα πολύ όμορφο όνειρο είναι να καταφέρω να ανοίξω ένα κατάστημα στο εξωτερικό. KEEP BARBERING.

Υπεύθυνος Blogkommoton

Γλυδόπουλος Χριστόφορος

 002 006 Xatzianestis11