LOGO1

 

2018 06 25 Malibu C 2

 

blank

Για δεύτερη φορά στην Ελλάδα, στα πλαίσια της μοναδικής επαγγελματικής έκθεσης κομμωτηρίου HAIRPROF διοργανώθηκε ένας θεσμός διαγωνισμός που υπάρχει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

002 001 Intos2

Ο διαγωνισμός Greek Barber Awards 2018 που αφορά τις αντρικές κομμώσεις με κορυφαία στιγμή του διαγωνισμού την ανάδειξη του Greek Barber Of The Year 2018 (του καλύτερου μπαρμπέρη της χρονιάς) τίτλος με μεγάλη αναγνωρισιμότητα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Στο διαγωνισμό αυτό συμμετείχαν επαγγελματίες ιδιοκτήτες και συνεργάτες μπαρμπέρικων ενώ τα θέματα του, αντλούνταν μέσα από την καθημερινή δουλειά του μπαρμπέρικου.

Για να διεκδικήσει κάποιος τον τίτλο Greek Barber Of The Year 2018 πρέπει να συμμετάσχει τουλάχιστον σε 3 από τα 4 θέματα του διαγωνισμού Greek Barber Awards 2018.

002 001 Intos3

Ο Ίντος Δήμος συμμετείχε και στα τέσσερα θέματα κατακτώντας μάλιστα την 1η θέση στην γενική κατάταξη για τον τίτλο για τον τίτλο «Greek Barber Of The Year 2018» (Καλύτερου μπαρμπέρη της χρονιάς) την 1η θέση στο Awesome Portrait, την 1η θέση στο Hair & Beards και την τρίτη θέση στο Classical Haircut.

Ο Ίντος Δήμος είναι ο κατακτητής του τίτλου «Greek Barber Of The Year 2018».

002 001 Intos4

Blogkommoton.gr: Τι σε ώθησε να δηλώσεις υποψηφιότητα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον διαγωνισμό «Greek Barber Awards 2018» και δεδομένου ότι και πέρση είχες πάλη κατακτήσει τον τίτλο Greek Barber Of The Year 2017.

Ίντος Δήμος: Παρόλη την περσινή μεγάλη μου επιτυχία, αποφάσισα να θέσω και πάλι τον εαυτό μου στην κρίση των συναδέλφων μου μιας και πιστεύω ότι είναι αξιέπαινο να ανέβεις στην κορυφή αλλά ακόμα μεγαλύτερη τιμή όταν καταφέρεις να μείνεις εκεί.! Μάλιστα αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την στιγμή που θα δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου αυτή την φορά με νέους αξιόλογους Barber αλλά και γιατί οι κριτές ήταν κατά 100% διαφορετικοί από ότι στον περσινό διαγωνισμό!

Στο τέλος άφησα επίτηδες και το γεγονός αυτής της απίστευτης εμπειρίας ενός γεμάτου τριήμερου με δημιουργικό άγχος αλλά και τρομερών αναμνήσεων με την ομάδα μου που δεν πρόκειται να σβήσουν ποτέ.

002 001 Intos5

Blogkommoton.gr: Είχες άγχος για το πώς θα πας φέτος διαγωνιστικά?

Ίντος Δήμος: Η αλήθεια κατέβηκα στον διαγωνισμό με τρομερή ενέργεια και δεν σκέφτηκα καθόλου τον ενδεχόμενο μιας πιθανής μου αποτυχίας, μιας και έκανα πολύ σωστή επιλογή των μοντέλων μου. Βλέποντας και την δίψα τους για διάκριση δεν είχα να φοβηθώ τίποτα αφού η επιλογή τους δεν είχε να κάνει μόνο με την ποιότητα των μαλλιών τους αλλά και την γενικότερη προσωπικότητα τους.

Υπήρξε άψογη συνεργασία και ακολούθησαν κατά γράμμα τις οδηγίες μου όσο αφορά το μήκος των μαλλιών αλλά και το ντύσιμο τους καθώς γνωρίζαμε ότι και αυτό ήταν ένα σημαντικό κομμάτι του διαγωνισμού.

002 001 Intos6

Blogkommoton.gr: Πέρση και αφού κατέκτησες τον τίτλο του Greek Barber Of The Year 2017, συζητήθηκε ότι ήσουν κολλητός με κάποιους ανθρώπους της οργάνωση του διαγωνισμού.

Φέτος που οι άνθρωποι της οργάνωσης άλλαξαν, πιστεύεις το ότι κατέκτησες και πάλη τον τίτλο είναι από μόνο του η απάντηση η έχεις να προσθέσεις και κάτι ακόμα;    

Ίντος Δήμος: Επειδή στην ζωή μου έμαθα να αγωνίζομαι πάντα με αξιοπρέπεια και με σεβασμό απέναντι στον συνάνθρωπο μου αλλά και στην ίδια μου την ύπαρξη, πιστεύω η απάντηση μου ήρθε πολύ σύντομα μέσα από τις επαναλαμβανόμενες φετινές μου επιτυχίες.

Σίγουρα δεν είναι όμορφα να σχολιάζομαι έτσι γιατί πραγματικά αν κάτι χαίρομαι τόσο στην ζωή μου είναι ότι κατάφερα πάρα πολλά πράγματα σε αυτήν πατώντας μόνο στα δικά μου πόδια όντας ΑΥΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΟΣ!

Με λυπεί όμως που συνάδελφοι μην μπορώντας να δεχτούν την κατωτερότητα του επιπέδου τους όσο αφορά την ποιότητα της δουλειάς μας κακό χαρακτήρισαν τόσο άδικα όπως λέτε και εμένα τον ίδιο αλλά και ολόκληρο τον διαγωνισμό, πράγμα που προσβάλει πάνω από όλα τους ίδιους. Πιστεύω θα μπορούσα να πατήσω στην περσινή μου επιτυχία χωρίς να χρειαστεί να δώσω ξανά τα διαπιστευτήρια μου και φέτος. Εγώ αντιθέτως ήμουν και πάλι εδώ και μάλιστα ΠΡΩΤΟΣ με πολύ μεγαλύτερη διαφορά από ότι πέρσι.

002 001 Intos7

Blogkommoton.gr: Θα σε δούμε να διεκδικείς και του χρόνου για Τρίτη φορά τον τίτλο «Greek Barber Of The Year 2019»;

Ίντος Δήμος: Η αλήθεια είμαι ένα άτομο που τα όνειρα και οι φιλοδοξίες μου δεν σταματούν ποτέ. Δεν προδικάζω κάτι μιας και μετά την περσινή μου ανάδειξη ως Greek Barber Of The Year 2017 δεν είχα στα σχέδια μου να ξανά αγωνιστώ!

Το μέλλον θα δείξει αν και θα προτιμούσα να πάρω μέρος σε διαγωνισμούς που δεν συμμετείχα στο παρελθόν ψάχνοντας κάτι αξιόλογο αυτή την φορά στο εξωτερικό. Μεγάλη πρόκληση ίσως αποτελέσει και η συμμετοχή μου για την ανάδειξη του Greek Hairdressing Awards 2019 μετέχοντας στα γυναικεία θέματα!

002 001 Intos8

Blogkommoton.gr: Πώς σου φάνηκε η οργάνωση και ο τρόπος διεξαγωγής του διαγωνισμού φέτος;

Ίντος Δήμος: Φέτος ο διαγωνισμός είχε αρκετά σημάδια βελτίωσης. Πιο οργανωμένος από ότι τις δύο προηγούμενες χρονιές. Υπήρξε καλύτερη χωροθέτηση των εκθεσιακών περιπτέρων τα σεμινάρια ήταν σε πολύ καλό επίπεδο, αλλά και ο χώρος του διαγωνισμού ήταν πιο άνετος από ότι ο περσινός.

Ίσως όμως του χρόνου διαλέγοντας οι διοργανωτές ένα πιο όμορφο χώρο όπως π. χ ενός μεγάλου ξενοδοχείου, ο θεσμός θα αποκτούσε ακόμα μεγαλύτερη αίγλη και πρεστίζ αφού απευθύνεται στο χώρο της ομορφιάς.

002 001 Intos9

Blogkommoton.gr: Τι συμβουλή θα έδινες σε κάποιων κάποια που σκέφτεται να συμμετέχει στον επόμενο διαγωνισμό «Greek Barber Awards 2019»;

Ίντος Δήμος: Θα του έλεγα να αρπάξει την ευκαιρία και να πάρει την απόφαση να ζήσει αυτή την μοναδική εμπειρία. Εύχομαι μάλιστα να κατέβουν μεγαλύτερα ονόματα του χώρου και ακόμα περισσότεροι καταξιωμένοι συνάδελφοι, ώστε να δυναμώσει ακόμα πιο πολύ ο διαγωνισμός.

Αξίζει τόσο οι νέοι όσο και οι παλαιότεροι να μπουν σε αυτή την δοκιμασία να θέσουν τον εαυτό τους στην κρίση των άλλων να μοιραστούν και να δώσουν οι ίδιοι έμπνευση με την δουλειά τους αλλά και να δώσουν το παράδειγμα του ευ αγωνίζεσθε.

002 001 Intos10

002 001 Intos11

Blogkommoton.gr: Πιστεύεις ότι ο σημερινός κομμωτής – μπαρμπέρης φοβάται να θέσει τον εαυτό τους στην κρίση των άλλων και γιατί;

Ίντος Δήμος: Η αλήθεια είναι (χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν) ότι οι περισσότεροι από τους συναδέλφους μου σνομπάρουν ακόμα τόσο αξιόλογους διαγωνισμούς. Φοβούμενοι να μην τσαλακώσουν την εικόνα τους τόσο στα δικά τους ματιά όσο στα μάτια των συναδέλφων τους αλλά και των πελατών τους. Μάλιστα υπάρχει τέτοιος ανταγωνισμός που ο καθένας τόσο εγωιστικά νομίζει ότι είναι ο καλύτερος πράγμα που τους κρατάει μακριά από τέτοιες όμορφες γιορτές υπό τον φόβο μιας αξιολόγησης κατώτερης των προσδοκιών τους.

002 001 Intos12

002 001 Intos13

Blogkommoton.gr: Πες μας τη γνώμη σου για την έκθεση HAIRPROF;

Ίντος Δήμος: Η Έκθεση της HAIRPROF και οι υπεύθυνοι της κάνουν πολλή μεγάλη προσπάθεια και είναι στα αλήθεια άξιοι μιας και είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση που τιμά και κοσμεί τον χώρο μας τα τελευταία χρόνια. Μακάρι να υπάρχει το κουράγιο και η θέληση να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια που φέρνει τόσο κοντά τους επαγγελματίες και προάγει το χώρο της κομμωτικής και του barbering.

002 001 Intos14

002 001 Intos15

Blogkommoton.gr: Δώσε μας τρία ονόματα που σου έρχονται πρώτα στο μυαλό από την συγκεκριμένη σου εμπειρία στον διαγωνισμό και γιατί;

Ίντος Δήμος: Η αλήθεια ακούγοντας την λέξη HAIRPROF πάντα θα έρχονται στο μυαλό μου ονόματα που μοχθήσει γι’ αυτήν όπως αυτό του κ. Γλυδόπουλου Χριστόφορου της κ. Άννας Τζωρτζάτου, αλλά πολλών κριτών που με σχολίασαν με πολύ κολακευτικό τρόπο και με έπεισαν για την εγκυρότητα του διαγωνισμού.

002 001 Intos16

002 001 Intos17

Blogkommoton.gr: Τι απολαμβάνεις περισσότερο στο επάγγελμά αυτό, και ποια στοιχεία πρέπει να έχει κάποιος για να πετύχει το όνειρό του;

Ίντος Δήμος: Το επάγγελμα μου μου δίνει την δυνατότητα να έρχομαι σε επαφή με κόσμο διαφορετικών ηλικιών φύλλων και κοινωνικής υπόστασης. Μου αρέσει να μοιράζομαι μαζί τους τις χαρές και τις καθημερινές ανησυχίες τους. Όταν φεύγοντας από τον χώρο σου βλέπεις μαζί με την εξωτερική τους εμφάνιση να αλλάζεις και την ψυχική τους διάθεση νιώθεις ακόμα μεγαλύτερο κέρδος στις υπηρεσίες που τους προσέφερες.

Από την άλλη η γνωριμία κ η συναναστροφή με συναδέλφους από διάφορα μέρη της Ελλάδας είναι κάτι που δεν εξαργυρώνεται με τίποτα. Σε αυτούς λοιπόν που κυνηγούν το όνειρο τους προτείνω να έχουν χαμηλά το κεφάλι και να αγαπήσουν πραγματικά αυτό που κάνουν. Να δουλέψουν με όρεξη οργάνωση και μεθοδικότητα.

002 001 Intos18

002 001 Intos19

Blogkommoton.gr: Τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει έναν κομμωτή μοναδικό και επιτυχημένο;

Ίντος Δήμος: Επιτυχημένος για μένα θεωρείται όταν κάποιος κερδίσει με την δουλειά και τον χαρακτήρα του την αναγνώριση τόσο των πελατών του όσο και των συναδέλφων του. Μπορεί να είμαστε άριστοι τεχνίτες αλλά πρέπει να σεβόμαστε και να τιμάμε πάντα τους πελάτες που μας εμπιστεύονται αλλά και να υπάρχει πνεύμα ευγενής άμιλλας με τους συναδέλφους μας.

002 001 Intos20

Blogkommoton.gr: Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Ίντος Δήμος: Στα μελλοντικά μου σχέδια Θα ήθελα να συνεργαστώ με αξιόλογες εταιρείες να διοργανώσω παρουσιάσεις σεμιναρίων με καταξιωμένος καλλιτέχνες του χώρου αλλά και να μεγαλώσω ακόμα περισσότερο την επιχείρηση μου με άτομα έμπειρα με όνειρα και φιλοδοξίες. Μακάρι να την πάω πολλά βήματα παραπέρα να κάνω τα δικά μου παιδιά να αγαπήσουν τον χώρο ώστε να μπορέσω να τους προσφέρω ένα λαμπρό μέλλον.

002 001 Intos21

Υπεύθυνος Blogkommoton

Γλυδόπουλος Χριστόφορος

 002 001 Intos22