LOGO1

 

2018 06 25 Malibu C 2

 

blank

Για τρίτη φορά στην Ελλάδα, στα πλαίσια της μοναδικής επαγγελματικής έκθεσης κομμωτηρίου HAIRPROF διοργανώθηκε ένας θεσμός διαγωνισμός που υπάρχει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

002 007 Martinos2

Ο διαγωνισμός Greek Barber Awards 2018 που αφορά τις αντρικές κομμώσεις με κορυφαία στιγμή του διαγωνισμού την ανάδειξη του Greek Barber Of The Year 2018 (του καλύτερου μπαρμπέρη της χρονιάς) τίτλος με μεγάλη αναγνωρισιμότητα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Στο διαγωνισμό αυτό συμμετείχαν επαγγελματίες ιδιοκτήτες και συνεργάτες μπαρμπέρικων ενώ τα θέματα του, αντλούνταν μέσα από την καθημερινή δουλειά του μπαρμπέρικου.

002 007 Martinos3

Ο Martinos Leonidas συμμετείχε κατακτώντας μάλιστα την 3η θέση στο Old School Haircut.

Ο Martinos Leonidas γεννήθηκε στην Κέρκυρα 17/06/1997

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΚΟΜΜΩΤΗΣ/ΜΠΑΡΜΠΕΡΗΣ

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

002 007 Martinos4

Blogkommoton.gr: Τι σε ώθησε να ασχοληθείς με το barbering;

Martinos Leonidas: Η αλήθεια είναι ότι όλα ξεκίνησα όταν εγώ κ η παρέα μ αποφασίσαμε ν κουρέψουμε ο ένας τον άλλον! Από το πρώτο κούρεμα αποφάσισαν να με κάνουν προσωπικό κομμωτή τους! Με την πάροδο του χρόνου όμως άρχισε να μου αρέσει ποιο πολύ η ιδέα και έχοντας την ευκαιρία όντας πλέον φοιτητής της ηλεκτρονικής στην Θεσσαλονίκη μετά της πανελλήνιες αποφάσισα να γραφτώ στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και να κυνηγήσω αυτό που οι φίλοι μ έλεγαν ότι κάνω καλά!

Blogkommoton.gr: Υπήρξε κάποιο άλλο πρόσωπο που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του επαγγέλματος που διάλεξες;

Martinos Leonidas: Έχω την εντύπωση πως πέρα των φίλων μου που το έβλεπαν και σε πράξη, δεν υπήρξε κάποιος άλλος που έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Όταν το ανακοίνωσα στου γονείς μου υποστήριξαν την προσπάθεια μου αυτή.

002 007 Martinos5

Blogkommoton.gr: Τι σε ώθησε να δηλώσεις υποψηφιότητα για τον διαγωνισμό «Greek Barber Awards 2018».

Martinos Leonidas: Τα λόγια του αφεντικού μου έπαιξαν ρόλο στο δηλώσω συμμετοχή στον διαγωνισμό της HAIRPROF ο οποίος δείχνει πίστη στο πρόσωπο μου όπως και του κολλητού και συναδέλφου μου Γιάννη Καργάκη, ο οποίος πάντα μου υπενθύμιζε πως αξίζω πολλά και να το κυνηγάω όσο μπορώ! Έτσι κ εγώ επειδή αγαπάω αυτό π κάνω ήθελα να το κάνω και σε ένα διαγωνισμό κομμωτικής.

Blogkommoton.gr: Πώς σου φάνηκε η οργάνωση και ο τρόπος διεξαγωγής του διαγωνισμού;

Martinos Leonidas: Ο τρόπος διεξαγωγής ήταν αρκετά καλά οργανωμένος ώστε να μπορέσουμε να διαγωνιστούμε όπως πρέπει. Βάση των συνθηκών ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία και σίγουρα στο μέλλον θα ήθελα να ξανά πάρω μέρος και να φτάσω ακόμα πιο ψηλά!

002 007 Martinos6

Blogkommoton.gr: Τι συμβουλή θα έδινες σε κάποιων κάποια που σκέφτεται να συμμετέχει στον επόμενο διαγωνισμό «Greek Barber Awards 2019»;

Martinos Leonidas: Η συμβουλή μου είναι να μην πάρει κάποιος έχοντας στο μυαλό τον ανταγωνισμό αλλά να το δει σαν δουλειά. Να το διασκεδάσει, να το απολαύσει σαν μια γιορτή της κομμωτικής με πολλούς φίλους και συναδέλφους με τα ίδια όνειρο!

Blogkommoton.gr: Πες μας τη γνώμη σου για την έκθεση HAIRPROF;

Martinos Leonidas: Είναι μια ωραία έκθεση η οποία πιστεύω είναι καλό να συνεχιστεί έτσι ώστε όλοι οι κομμωτές μπαρμπέρηδες να συνευρίσκονται και να συζητάνε θέματα πάνω στον τομέα τους. Επίσης να δίνεται η ευκαιρία σε νέους του χώρου να παρουσιάζουν τις ιδέες τους και να τις υλοποιούν.

002 007 Martinos7

Blogkommoton.gr: Δώσε μας τρία ονόματα που σου έρχονται πρώτα στο μυαλό από την συγκεκριμένη σου εμπειρία στον διαγωνισμό και γιατί;

Martinos Leonidas: Το πρώτο όνομα είναι στην ουσία 2 άτομα διότι ήταν συνέχεια μαζί μου ένας όντας μοντέλο μου κ ο άλλος ως εμψυχωτής. Το δεύτερο όνομα είναι ο Αναστάσιος Τσαρούχας (εργοδότης) ο οποίος με πήρε τηλέφωνο να με συγχαρεί για την κατάκτηση της τρίτης θέσης κ να με εμψυχώσει διότι ήμουν τραυματίας το τελευταίο διάστημα με τενοντίτιδα και μερική ρήξη στον ώμο και να μου επισημάνει ότι την επόμενη φορά θα είναι καλύτερα και τέλος πάλι θα πω 2 άτομα αλλά σαν ένα για εμένα διότι ήταν δίπλα μου σε όλη την διάρκεια της έκθεσης να με συμβούλευαν και να με βοηθούν σε ότι χρειαζόμουν και αυτοί είναι ο Βαγγέλης και ο Στέφανος Πολίζος!

Blogkommoton.gr: Τι απολαμβάνεις περισσότερο στο επάγγελμά αυτό, και ποια στοιχεία πρέπει να έχει κάποιος για να πετύχει το όνειρό του;

Martinos Leonidas: Η χαρά που σου προσφέρει η δουλειά δεν περιγράφεται, είναι η προσωπική μου άποψη διότι σου προσφέρει την δυνατότητα να συναναστρέφεται με πολλά και ενδιαφέρον άτομα. Επίσης η χαρά στο πρόσωπο του πελάτη την στιγμή π φεύγει. Για να πετύχεις τ όνειρο σου οποίο και να είναι αυτό θα πρέπει να το αγαπάς και να μείνεις ταπεινός σε όλη την διαδρομή όπως επίσης χρειάζονται θυσίες και βαρύ στομάχι. Νιώθω αρκετά τυχερός που κατάφερα να κάνω το χόμπι μου δουλειά!

002 007 Martinos8

Blogkommoton.gr: Ποιο είναι το στοιχείο του επαγγέλματός που σε γοητεύει περισσότερο;

Martinos Leonidas: Η επικοινωνία με τον πελάτη κατά την διάρκεια του κουρέματος και η αγάπη που έχω βάλει στο αποτέλεσμα του κουρέματος ανεξάρτητου πελάτη!

Blogkommoton.gr: Τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει έναν μπαρμπέρη μοναδικό και επιτυχημένο;

Martinos Leonidas: Αυτό δεν μπορώ να τ απαντήσω με σιγουριά γιατί ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά την επιτυχία, πάντως έχω ως πρότυπο το αφεντικό μου το οποίο κατά την γνώμη μου όπως και πολλών ακόμη συναδέλφων είναι επιτυχημένος. Βλέπω ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά και προσήλωση για να πετύχεις τον στόχο σου!

002 007 Martinos9

Blogkommoton.gr: Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Martinos Leonidas: Έχοντας την ευλογία στο να βρίσκομαι πλέον σε αυτήν οικογένεια που λέγεται «Tsarouxas coiffure» με όλα αυτά τα άτομα που συνεργάζομαι τα όνειρα μου στο μέλλον μάλλον εμπεριέχουν πολλές εκπλήξεις!

Υπεύθυνος Blogkommoton

Γλυδόπουλος Χριστόφορος

002 007 Martinos10